‘Groei marketing- en communicatievacatures zet door’ meldt onderzoek

Nu weten we ‘t zeker dat het de goede kant opgaat met de economie. ”De stijgende lijn, die eind 2013 is ingezet,  zet zich in 2014 voort. In het derde kwartaal van 2014 waren er 18% meer vacatures op het gebied van marketing en communicatie vergeleken met een jaar geleden.” Dit blijkt uit de een onderzoek over ontwikkelingen op de m arketing- en communicatie arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2014 van arbeidsbemiddelaar Yacht. ”De vraag naar deze specialisten in dit kwartaal is niet alleen stevig binnen de profit sectoren (exclusief intermediairs, +20%); ook non-profit organisaties hebben groeiende behoefte aan deze specifieke kennis (+34%).” Vergeleken met een jaar geleden zijn dit derde kwartaal de vacatures binnen de overheid met 54% toegenomen. Dit betreft met name communicatiedeskundigen en medewerkers PR en voorlichting. Uit het Beroepen- en Arbeidsmarkt Survey (BAS) blijkt dat de branche overheid op de vierde plaats staat in de top 10 gewenste branche van hoog opgeleide senior marketing- en  communicatieprofessionals. De minder ervaren marketeers- en communicatie specialisten werken liever in de zakelijke dienstverlening en een sector als toerisme en recreatie.

Hella Ploegmakers, commercieel manager Marketing & Communicatie bij Yacht: ”Opvallend is dat dit derde kwartaal ook de vraag naar management functies binnen het vakgebied sterk stijgt, waar dit vorig jaar nog niet het geval was. Een verklaring hiervoor is  dat door de groei in eerste instantie van marketeers, gevolgd door stijgende vraag naar communicatiedeskundigen eind 2013, de teams weer voldoende groot zijn en er daardoor ook weer behoefte is aan leidinggevende rollen.”

Uit het beroepen- en arbeidsmarkt survey (BAS) van Yacht blijkt dat hoog opgeleide senior marketing- en communicatieprofessionals met name latent op zoek zijn naar een nieuwe baan (54%), 11% is actief op zoek. Bij de minder ervaren marketing en communicatie specialisten is dit aandeel latent werkzoekenden opvallend hoog, namelijk 69%. Voor latent werkzoekenden is het nóg belangrijker dat een nieuwe baan een duidelijke vooruitgang betekent. Naast salaris, inhoud van het werk en werksfeer is carrièreperspectief veruit de belangrijkste arbeidsmotivator voor marketing- en communicatieprofessionals. Voor de meer senior marketing- en communicatiespecialisten zijn de inhoud van het werk en flexibele werktijden dé onderscheidende factoren van een nieuwe baan.

Opvallend is dat beide doelgroepen beduidend minder waarde hechten aan een vast contract dan de benchmark en thuiswerkmogelijkheden juist bovengemiddeld belangrijk vinden.

Aldus het artikel op de site van Yacht.

Lees ook:Omzet reclame op radio omlaag in derde kwartaal
Lees ook:Europese reclamebestedingen herstellen (maar wel -3.8%)
Lees ook:CBS: omzet reclamebranche ook in 3de kwartaal onder 2010
Lees ook:‘Groei personeelsadvertenties zwakt af’ – in bladen en op internet
Lees ook:Yacht heeft heel wat te feliciteren in inhaakadvertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.