De rouwadvertentie in de krant sterft een langzame dood

Steeds minder vaak plaatsen nabestaanden een rouwadvertentie in de krant. Zij kiezen in plaats daarvan voor een condoleanceregister of voor Facebook, zeggen uitvaartdeskundigen tegen BNR. Het is een van de manieren om te besparen een begrafenis of crematie. De radiozender citeert Vinada Drijver, uitvaartbegeleidster. Tijden veranderen, zegt ze. En dat geldt ook voor de advertentie in de krant, toch jarenlang een zekerheidje op de afrekening (en door de jaren heen een aanzienlijke bron van inkomsten voor de uitgever, die er nagenoeg niet voor hoeft te doen ook-MvO). Drijver:  “De rouwadvertentie wordt steeds minder gedaan, omdat mensen niet weten wie er nog een krant heeft en welke krant dat dan is.” Bovendien, zo’n condoleanceregister, een mailtje of Facebook-bericht kost helemaal niks. En zo heeft u opnieuw bespaard, aldus BNR dat in de uitzending meer tips geeft om de kosten van een uitvaart te drukken.

Lees ook:Kinderen plaatsen schokkende ‘rouwadvertentie’ voor wrede moeder
Lees ook:Beau schrijft boek over gesjeesde reclameman
Lees ook:Rouwadvertentie voor zelfmoordpiloot Germanwings valt slecht bij nabestaanden
Lees ook:Keiharde rouwadvertentie: zelfmoord Tim vanwege pesten
Lees ook:Die zwarte man van Hi die op een draaitafel valt, dát spotje

Eén reactie op “De rouwadvertentie in de krant sterft een langzame dood

  1. Toon Gerritsen

    Tja, dan moet je natuurlijk wel op Facebook zitten. Trouwens, voordat je het weet komt half relschoppend Nederland naar de begrafenis…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.