Emile Gemmeke gaat met advertentie Hoge Raad te lijf over gedogen kindermishandeling

Emile Gemmeke, Adviseur Procesverbetering te Nijmegen, wil de Hoge Raad niet alleen aanpakken vanwege het toestaan van vechtscheidingen, maar betaalt nu ook een hele pagina in de Volkskrant vandaag voor een aanval op diezelfde raad, voor het ‘gedogen’ van ‘een vorm van kindermishandeling.’ Daaraan worden volgens hem jaarlijks 14.000 kinderen blootgesteld. Een fraai staaltje issue advertising. KLIK op de advertentie om wat te vergroten, maar goed leesbaar wordt ie niet, helaas. Alles is wel goed te lezen op Gemmeke’s speciale webpagina NederlandseHogeRaad. Volgens hem dient de President van de Hoge Raad (‘Geachte heer Feteris, beste Maarten”) ervoor te zorgen dat de overheid zich houdt aan het verdrag inzake de rechten van het kind, op 6 februari 1995 door Nederland geratificeerd, en hij verwijst daarbij naar artikel 19 dat de overheid verplicht tot bescherming tegen kinderminhandeling. Of Gemmeke persoonlijk betrokken is bij de cases waarvoor hij de Hoge Raad aanschrijft is mij na wat googelen niet duidelijk geworden. In de hoogst opmerkelijke advertentie feliciteert hij Feteris met zijn nieuwe kantoor, maar zegt dat Nederland meer baat heeft bij ‘nieuw acteren.’ Dus met gemelde actie, waarmee wij Gemmeke, alles is zoals hij betoogt, feliciteren.

[PS] Leuk/goed blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag.

Lees ook:Lancering antiterrorismecampagne in Amsterdam
Lees ook:16 uur bescherming en goed gekke reclame van Old Spice
Lees ook:Blinde skateboarder’s Be Safe-campagne Perry/VeiligheidNL
Lees ook:D66 maakt reclame voor Europa en tegen populisten in ledenwerfadvertentie
Lees ook:Ambtenaren: vakbond wil anti geweld-campagne

Eén reactie op “Emile Gemmeke gaat met advertentie Hoge Raad te lijf over gedogen kindermishandeling

  1. Marieke van der Kruijs

    Ik hoop dat de rechten van de kinderen van vluchtelingen hier ook door beschermd zullen worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.