Vileine China-boodschap voor koning Willem Alexander van Amnesty in advertentie

Koning Willem-Alexander moet tijdens zijn staatsbezoek aan China publiekelijk aandacht vragen voor de mensenrechtensituatie in het land. Die oproep deed Eduard Nazarski, directeur van Amnesty Nederland in de media. Maar Amnesty adverteert vandaag ook in de media over dat bezoek, met een vileine boodschap (KLIK erop om te vergroten). Deze inhaker -zie ook spotje hier- plukten we uit de Volkskrant vandaag. Niks over de mensenrechten, wel over toetje, koffie en handelsbelangen. Wat voor die laatste zit koning Willem-Alexander – en ministers en handelsmissie- er natuurlijk. Volgende week zondag begint het staatsbezoek van WA en koningin Máxima aan China. Parallel aan het bezoek is er ‘n grote handelsmissie met rond 200 bedrijvenVanuit het kabinet reizen minister Koenders van Buitenlandse Zaken en de staatssecretarissen Van Rijn (Volksgezondheid) en Dijksma (Economische Zaken) mee, aldus de NOS,

Amnesty is vandaag dus gestart met een campagne om aandacht te vragen voor het komende staatsbezoek. Een van China’s bekendste mensenrechtenadvocaten, Teng Biao, doet daarin een rechtstreekse oproep aan de koning. Zie dat spotje hier. ”Handel mag nooit een excuus zijn om mensenrechten niet aan de orde te stellen. Als Nederland de vervolging en intimidatie van mensenrechtenadvocaten negeert en enkel over handel spreekt, laten wij dappere mensen en de meest kwetsbare burgers die zij verdedigen, in de steek”, aldus directeur Nazarski op de site van Amnesty. Het bezoek aan China vindt plaats tijdens ‘de ergste repressie in 20 jaar,’ meldt die site verder onder meer.

Lees ook:Mensenrechten in China: keiharde informercial van Greenpeace
Lees ook:Ook Kadaster weet in te haken op kroning Willem-Alexander
Lees ook:Met boek en prikkeldraad speelt Amnesty in op Beijing Beurs
Lees ook:Amsterdam wordt ’ingepakt’ met Willem-Alexander logo
Lees ook:‘Geef om vrijheid’ collecteweek Amnesty gestart meldt advertentie

2 reacties op “Vileine China-boodschap voor koning Willem Alexander van Amnesty in advertentie

  1. kimberley pex

    Nee, ik vermoed dat ze ‘t daar totaal niet over hebben. Mensen rechten. Laat staan ; dierenrechten ! Honden en katten levend gekookt, gal beren, levend gevilde dieren voor hun vacht. De handel met China en Nederland; we weten volgens mij totaal niet wat we hier op ons geweten hebben door geïmporteerde producten te kopen, waar vreselijk mensen en dierenleed aan vooraf zijn gegaan in China ! Doof stom en blind is Nederland. Willem Alexander en Maxima moesten zich ‘ns verdiepen in producten uit China ! Daar kom je van aan t kotsen ! En ze gaan juist voor de handel ernaartoe , onvoorstelbaar.

      /   Beantwoorden  / 
  2. kimberley pex

    Kinderen die 14 uur lang per dag werken in een donkere fabriek , op één kommetje rijst per dag………….walvissen dolfijnen, en tonijn jacht, waar de dieren nooit meteen uit hun lijden worden verlost, maar nog uren bloedend leven op vrachtwagens tot ze in de fabriek aankomen waar ze in stukken worden gezaagd. Enz.enz.enz. Ik kan nog wel even doorgaan over wat er allemaal in China gebeurt, maar dan slaap je niet meer rustig. Sta even stil bij alles wat uit China komt, zoek gewoon even uit welk leed daarmee gepaard gaat. Natuurlijk is ook in India, Korea en nog meer andere landen veel doffe ellende gaande, maar daar kun je allemaal achter komen, als je tenminste je hart op de juiste plaats hebt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.