Anti-Wilders advertentie van De Winter en Een Ander Joods Geluid

''Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.'' Precies zo luidt de tekst van een opmerkelijke anti-Wilders voorpagina-advertentie in de Volkskrant vandaag, en misschien in meer kranten, ond ertekend door programmamaker Harry de Winter, ''mede namens'' Een Ander Joods Geluid en een organisatie die ik niet ken, Stichting de Initiatieven. Uit onverwachte, en onverdachte hoek, dus. Onderaan de krant, over de hele breedte, dus niet te missen. Een Ander Joods Geluid, waarvan De Winter een van de woordvoerders is, treedt doorgaans naar buiten met ''de noodzakelijke kritische noot'' in de berichtgeving over Israël en spant zich in voor een ''rechtvaardige en vreedzame oplossing van het conflict tussen Israël en Palestina.'' Mijn mening over dit staaltje van issue advertising? Prima initiatief van De Winter c.s.

Lees ook:Protest-advertentie Holocaustoverlevenden tegen bloedbad in Gaza na Hamas-advertentie Elie Wiesel
Lees ook:Noshirt of Undertee heten T-shirts nu in de reclame
Lees ook:Supportersreis naar finale bij winst op EK Voetbal U21 meldt advertentie
Lees ook:Winnen in een Winter Wonderland met Nike Hyperwarm-spot
Lees ook:Wens voetballers Jong Oranje succes op EK-oproep in advertentie

4 reacties op “Anti-Wilders advertentie van De Winter en Een Ander Joods Geluid

 1. Nietvoordekat

  Prima initiatief, zeg je? Ondoordacht en achterlijk, dat is het. Als je je van dit soort reflexen bedient zonder je eerst te verdiepen of Wilders misschien ergens een punt zou kunnen hebben (heeft ‘ie, de Islam is een fascistische ideologie en iedereen die dat ontkent weet niet wat de Islam is danwel wat fascisme inhoudt)… Triest, als je dit “prima” vindt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. محمد عبد الله

  Ik heb het genoegen alle anti-Wilders organisaties aan te kondigen dat er binnenkort een boek zal verschijnen dat de rechtse ideeën van deze persoon onthult, bekritiseert en vernietigt. Dit oeuvre is antwoord op de oproep van Wilders vergelijking tussen Godsdiensten te plegen en conclusies te trekken. Daarnaast bevat de waardevolle historische informatie over de drie Godsdiensten Islam, Christendom en Jodendom en hun standpunten t.a.v. een aantal wel besproken onderwerpen in deze dagen
  De inhoud van dit boek belicht ook de positie van de Moslims in Europa en de rest van de wereld en hun reacties op de film “Fitna”. Het aanvallen en beledigen van Godsdiensten behoort tot de hoofdzakelijke activiteiten van de rechtse politiek omdat die geen andere belangrijke items voor de hand heeft liggen.
  Ik hoop met dit boek een belangrijke stap te hebben gezet in de juiste richting en een begin te hebben gegeven aan het bestrijden van Wilders rechtse ideeën zowel binnen als buiten Nederland. Dit boek mag ook gezien worden als een legitieme verdediging van de Islam, de Profeet Mohamed en het heilige Koran tegen alle beweringen en aantijgingen waarmee niemand gediend is en het draagt ook niet aan het oplossen van de huidige problemen waarmee de Nederlandse politiek te maken heeft.
  Te vermelden waard is ook het feit dat dit boek samen uitkomt met een documentaire dat de persoon van Wilders goed belicht als zijn politieke ambities en illusies.

  Bij voorbaat dank

  Schrijver: dhr. Mohamed Abdalah (Onderzoeker in religieuze geschiedenis en vergelijking van Godsdiensten)
  [email protected]
  tel: 0618118342

    /   Beantwoorden  / 
 3. Redactie, Michael

  محمد عبد الله Wat betekent dit, meneer Rswlaha? Waarom niet ook die woorden in het Nederlands gemeld, zoals de rest van uw boodschap?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.