Regionale omroep adverteert met noodkreet voor minister Plasterk

Vandaag discussieert de Tweede Kamer over de toekomst van de publieke omroep met minister Plasterk van mediazaken. De regionale omroep grijpt het middel issue advertising aan om de minister te laten weten dat hij die omroep in gevaar brengt. En legt uit waarom.  Het kabinet wil 50 miljoen euro extra per jaar besteden aande publieke omroep, ''maar geen cent van het extra geld gaat naar de publieke omroep in de regio.''  Ze zeggen het niet, maar ze voelen zich gediscrimineerd. Dit beleid leidt tot ''het wegkwijnen van de publieke omroep in de regio.'' En terecht, er moet zeker geld daar naartoe. Metgenoegen en geregeld kijk ik naar de regiozenders in mijn buurt, zoals
RTV Noord-Holland en AT5 (ontbreekt in het lijstje, vreemd).

Lees ook:Mediaminister kijkt of Ster spots concurrentie mag weigeren
Lees ook:Dake tot Plasterk: ‘Publieke omroep zónder reclame houdt geld over’
Lees ook:Anti-bezuinigingsspotjes publieke omroep moeten stoppen van VVD
Lees ook:STER voortaan ook met regionale commercials op Uitzending Gemist
Lees ook:Geert Wilders’ PVV wil STER afschaffen om dagbladpers te helpen

2 reacties op “Regionale omroep adverteert met noodkreet voor minister Plasterk

 1. riki

  Volgens mij is dit een oproep van ROOS (Nederlandse Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking), waar AT5 niet bijhoord (is officieel commercieel geloof ik). Dit gaat dus alleen over de dertien (!)provinciale omroepen.
  t zou wel eens tijd worden met deze financiele krapte, dat RTV NH en AT5 weer eens samen gaan werken… is voor beide partijen beter denk (en ook voor de kijker)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Redactie, Michael

  Ja, die fusie moet er komen, en snel ook. Helemaal mee eens. Had allang moeten gebeuren nauurlijk. Afzender zal inderdaad ROOS zijn geweest dan, dank. Maar AT5 wordt deels gefinancierd door gemeente Amsterdam, is dan misschien halfhalf (:-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.