Chocomel zoekt ‘dè’ oudste Elfstedentocht 2012 deelnemer en introduceert ‘Elfstedenbarometer’ als gratis app

Net als Unox probeert Chocomel, in de warme variant dan, neem ik aan, een mogelijke Elfstedentocht te claimen. Logisch natuurlijk. Ook een merk als Beerenburg zal wel wat verzonnen hebben. In de wakkere krant vandaag een grote advertentie waarin het FrieslandCampina-merk ‘dè’ oudste deelnemer, dus met startbewijs, zoekt. Want die krijgt een personal coach in de persoon van marathonschaatser Erik Hulzebosch. Mooie publiciteit voor Chocomel, ook al gaat de tocht onverhoopt toch niet door. Krasse schaatsknarren gaan naar de site hebjijhetnoginje.nl of bellen 0800 0226966.  Het chocoladedrankje introduceert ook de ‘Elfstedenbarometer’ als gratis app. ”Met een plek in de iTunes app top 5 blijkt de app direct zeer populair,” juicht het persbericht.

In de mobiele app en op elfstedenbarometer.nl is op elk moment van de dag te lezen wat de procentuele kans is dat de Elfstedentocht binnen twee weken verreden zal worden. Het rekenmodel is gebaseerd op drie pijlers: De Meteoconsult weersverwachting in Friesland, een aangepaste versie van het KNMI-ijspluimmodel en een vergelijking van het huidige weerbeeld met dat van de laatste vijf Elfstedenwinters. De Elfstedenbarometer is als gratis app te downloaden in de iTunes-store, en staat inmiddels op de 4e plek van favoriete applicaties van het Nederlands publiek.

De Elfstedenbarometer werd ontwikkeld door reclamebureau Achtung in opdracht van FrieslandCampina; reclamebureau Triple Double heeft de dagbladadvertentie gemaakt en deze personal trainer-actie bedacht.

Lees ook:Aanpassing dienstregeling NS: reclame gratis sms-alert
Lees ook:Duizend euro fooi voor horecapersoneel meldt Chocomel-reclame
Lees ook:‘It giet oan yn Habbo Hotel’ – firtuele Alvestêdetocht 2010
Lees ook:Albert Heijn en Lidl adverteren met ijs/schaatskortingen
Lees ook:Elfstedentocht: Karwei geeft 1100 sneeuwschuivers weg

Eén reactie op “Chocomel zoekt ‘dè’ oudste Elfstedentocht 2012 deelnemer en introduceert ‘Elfstedenbarometer’ als gratis app

  1. Dick Sijm

    Wat een verrassing toen gister de post met een pakketje kwam.
    Inhoud een pak chocomel, slagroom en twee mooie bekers.
    Heel attent, waarvoor mijn hartelijk dank.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.