Advertentie gemaakt ten behoeve actie ‘Mauro moet blijven’

De uit Angola afkomstige asielzoeker Mauro (18) moet van Minister Leers Nederland binnenkort verlaten (lees zijn brief aan die minister hier), ondanks het feit dat hij al acht jaar woonachtig is bij een pleeggezin in Nederland. PVV en VVD hebben bij de minister op  uitzetting van de jongen aangedrongen, aldus de Volkskrant. Reclamebureau BBC maakte snel de volgende advertentie om de actie ‘Mauro moet blijven‘ te steunen en twitterde ‘m rond. Voor de tekst zie de overlees.

Een land

dat kinderen uitzet,

zet zijn hart uit.

Mauro die hier al 9 jaar woont (redactie: moet dus 8 jaar zijn), dreigt snel te worden uitgezet naar Angola. Maar Mauro is geen Angolees. Mauro is een Nederlandse jongen uit een Nederlands gezin met Nederlandse vriendjes, die graag voetbalt op een veldje voor zijn Nederlandse school. Laat kinderen zoals Mauro niet de dupe worden van een stroperig azielbeleid. Steun de actie #Mauromoetblijven op Twitter, schrijf brieven naar je volksvertegenwoordiger. Ga naar Facebook. Ga de straat op! En laat de minister weten dat Nederland zijn hart niet uitzet.

 

#Mauromoetblijven

Lees ook:‘Strengere reclameregels voor voeding kinderen’
Lees ook:Als je prijs van deze Keukenconcurrentkeuken raadt win je ‘m
Lees ook:Foodbranche bepleit reclamelessen op basisschool
Lees ook:Reclamestunt met babyledikantjes Valentijnsdag IKEA US
Lees ook:Voor KiKa New York Marathon lopen (wel laten sponsoren voor minimaal €5.500)

2 reacties op “Advertentie gemaakt ten behoeve actie ‘Mauro moet blijven’

  1. Monique de Jong

    Mauro moet zeker blijven. Ik vind dit echt een grof schandaal!! Ik schaam mij dat ik een Nederlander ben.

      /   Beantwoorden  / 
  2. vallery

    Mauro moet gewoon blijven! je kunt toch niet een kind dat hier zijn adoptie ouders kent als zijn enige familie, en die behalve zijn passpoort en zijn huidskleur een regelrechte limburgse jongen is. Als hij terug moet waarom hem dan niet meteen fusileren, want zo`n jongen overleeeft het niet omdat hij helemaal geen binding heeft met Angola! Er zijn zelfs buitenlanders met een nederlands passpoort die zelfs na 20 jaar nog geen woord nederlands spreken. Dat is pas een blamage dat dat kan, en die ondertussen wel gebruik maken van alle sociale voorzieningen. Waarom worden die niet aangepakt?! Of stuur in godsnaam 20 van die buitenlandse relschoppers terug naar land van herkomst in ruil voor zo`n lieve jongen die braaf een studie volgt, en gewoon een normaal leven probeert te leiden.. Een tijdje geleden was er zo`n honig reclame op tv. Die ging over die surinaamse jongen die zo geintregeerd was en boerenkool met worst at, een sleurhut voor de deur had, en naar Frans Bauer luisterde.. Dat had Mauro kunnen zijn.. ongetwijfeld!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.