Viral reclamefilmpje Marijnissen en SP breekt records

De viral movie die de SP heeft ingezet voor de campagne voor de Provinciale-  Statenverkiezingen breekt alle records. Bij de introductie van de eerste politieke viral movie, precies een jaar geleden, trok het SP-filmpje in een week 100.000 bezoekers. De nieuwste versie van de viral movie met Jan Marijnissen is in de eerste drie dagen na de lancering maar liefst 500.000 keer bekeken, meldt De Telegraaf vandaag. Door een nieuwe techniek kon tijdens de campagne voor de gemeenteraads- verkiezingen van vorig jaar een volledig gepersonaliseerd filmpje worden gemaakt en verzonden. In de eerste viral movie ging Jan Marijnissen op pad om het lokale verkiezingsprogramma van de SP aan te bieden aan individuele

kiezers. De naam en woonplaats van iedere ontvanger werden in het filmpje verwerkt. In de tweede viral movie ging Jan ookop pad, maar kreeg hij pech en riep hij vanuit het filmpje per SMS de hulp in van de kijker. In het derde filmpje zoekt hij opnieuw contact met de ontvanger, dit keer uiteraard via weer een ander medium. Aan het slot van het filmpje wordt de ontvanger doorverwezen naar de lijsttrekker en de standpunten van de SP in zijn of haar provincie. De gekozen vorm komt het dichtst bij de 1 op 1 communicatie tussen kiezer en een politieke partij op lokaal niveau.

De SP had met deze methode een wereldprimeur: het was voor het eerst dat een politieke partij mensen benadert met een gepersonaliseerde viral movie. Met 500.000 vertoningen in 72 uur breekt het jongste filmpje alle records, nooit werd een Nederlandse viral movie zo snel zo vaak bekeken, zo meldt De Telegraaf.

De viral movie van de SP is HIER te zien en door te sturen.

Lees ook:Graanveldreclame en meer Partij voor de Dieren bij Schiphol
Lees ook:SP biedt nieuwe leden als reclamestunt een gratis horloge aan
Lees ook:Volwassenen weer baby in heerlijk nieuw spotje van Evian
Lees ook:Elsevier: politieke campagnes van tv naar web
Lees ook:ChristenUnie ‘gaat voor de verandering in Nederland’ (spot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.