Virale actie Opel Astra leidt tot 450.000 telefoontjes


De internetcampagne/viral Prepare your hair over de Opel Astra TwinTop, waarbij mensen tijdens het kijken naar een filmpje gebeld werden op hun mobiele nummer, is zo’n 450.000 keer bekeken. Dat is flink meer dan verwacht, meldt Emerce. De campagne duurde tweede maanden en liep in Belgïe en Nederland. Interessant: meer Belgen dan Nederlanders zagen de video. Het effect op de verkoop is niet bekend of wordt niet bekend gemaak. De campagne

liep in mei en juni en ondersteunde de introductie van de wagen in de Benelux. Op de site is de video nog te bekijken, maar ontbreekt het verrassingseffect dat volgens Opel het succes van de viral in gang zette. Kijkers naar de originele versie werden, op het moment dat de hoofdrolspeler tijdens het filmpje de telefoon oppakt en gaat bellen, op hun eigen mobieltje gebeld. De gesprekken op het mobieltje en in de video liepen synchroon. Mensen zagen hun naam ook in het filmpje verschijnen. Wie een video doorstuurde moest daarbij naam en mobiel nummer van vriend of bekende doorgeven.

Opel Benelux zegt de verzamelde mobiele nummers niet voor marketing doeleinden te zullen gebruiken, meldt Emerce. Het ging ze om het creëren van bekendheid voor de nieuwe Astra TwinTop. Het neerzetten van de autoproducent als innovatief bedrijf was een bijkomend positief effect.

Over het verkoopeffect van de viralcampagne blijft Opel Benelux dus wat vaag, positief vind ik wel dat er eindelijk eens een keer iets wordt gezegd over de effectiviteit in termen van aantallen kijkers. Een beginnetje.

Lees ook:Filmpje Opel Nederland over sponsoring van Feyenoord
Lees ook:‘Mix & Match’-spotje Wehkamp met dagelijks variabele tag-ons
Lees ook:Google met video Mentos-Cola in videosponsoring
Lees ook:Van Koningsbrugge als Bob de Haan in Overtoom-spotje
Lees ook:Vakkritiek op Opel Astra’s ”geleende” Wie Anders-campagne VW

0 reacties op “Virale actie Opel Astra leidt tot 450.000 telefoontjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.