Fox reageert per advertentie op persberichten over rechtzaak rond gratis Fox Sports 1

De televisiekijker dreigt de dupe te worden van een keiharde machtsstrijd tussen Fox en de telecomaanbieders. Berichtte De Telegraaf en andere media eergisteren. Vandaag in diezelfde krant een weinig tot niets zeggende reactie per advertentie van de directies van Fox en Eredivisie (KL IK erop om te vergroten). ”De huidige gesprekken tussen Fox Sports en de TV aanbieders zijn een puur commerciële discussie. Fox Sports biedt TV aanbieders vooral keuze.” Het Amerikaanse mediabedrijf wil dat de telecombedrijven Fox Sports 1 aan het basispakket toevoegen, aldus DT in het redactionele bericht van eergisteren. Zij moeten daarvoor 2 euro per huishouden afdragen. ”Fox kan hiermee in één klap zijn verliezen goedmaken. Verschillende aanbieders weigeren dit echter, omdat de deal zou leiden tot prijsverhogingen voor alle abonnees. Dit terwijlmomenteel minder dan 10% van de Nederlanders naar Fox Sports kijkt,” aldus De Telegraaf. De kwestie is zo hoog opgelopen dat KPN naar de rechter is gestapt. De telecomaanbieder wil de zes Fox Sports-zenders als betaald pakket blijven aanbieden. Fox weigert dit zolang KPN niet akkoord gaat met één ’gratis’ zender. In de advertentie van Fox en Eredivisie in De Telegraaf vandaag wordt gemeld dat 90% van de inkomsten van Fox Sports naar het Nederlandse voetbal gaat. Wat er overblijft is kennelijk te weinig, vindt de zender, en die 90% verlagen is duidelijk een no go-oplossing.

Lees ook:Depay, Clasie en Schöne in reclame voor Fox Sports
Lees ook:PSV, Vitesse, Porto en WB Albion in Fox Sports Cup-toernooi meldt advertentie
Lees ook:Gratis ‘international’ als reclamestunt Fox Sports
Lees ook:Camera-app om ‘voetbal passie te delen’ aangekondigd in advertentie Fox Sports
Lees ook:Bekende voetbalgezichten en clubs in reclame Fox Sports

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.