‘Rechtzetting en excuses’ Stichting Gedupeerden Palm Invest als advertentie in De Telegraaf

Oei, pijnlijk dit. Wel een waardige nieuwe aflevering in onze -hopelijk oneindige- serie Weer Eens Wat Anders In De Reclame: een ‘Rechtzetting en excuses’ van de Stichting Gedupeerden Palm Invest, prominent gebracht als advertentie op pagina 3 van De Telegraaf van vandaag (KLIK erop om te vergroten). Lees ook het bericht in Quote van de curator. DT meldde de mega-aantijging aan het adres van Paul van L. van ICS, maar gaat nu helemaal vrijuit nu de Stichting door het stof gaat. Apart. Want de wakkere krant had hun beschuldigingen kennelijk niet bevestigd gekregen – en toch gepubliceerd. En groot ook. De tekst: ”In De Telegraaf en in het radio en tv-programma Eén Vandaag van dinsdag 28 juni 2016 zijn door en namens de Stichting Gedupeerden Palm Invest ernstige beschuldigingen geuit aan het adres van Paul van L. van ICS, namelijk dat hij het brein achter de Palm-Invest zwendel zou zijn en dat hij miljoenen zou verbergen. Deze beschuldigingen zijn onjuist en ongefundeerd. Er is geenenkele aanwijzing dat Van L. betrokken is bij enig strafbaar feit. De Stichting Gedupeerden Palm Invest had deze beschuldigingen nooit mogen uiten en biedt hiervoor haar excuses aan. Namens de Stichting Gedupeerden Palm Invest, J.M.T.E. van der Linden.” Zie ook de uitzending van Eén Vandaag van 28 juni.

PS Bijgaande advertentie hebben wij om privacy redenen weggehaald op verzoek van de advocaat van Van L. omdat Van L’s achternaam er voluit in de lezen was. De tekst was zo via Reclamewereld doorzoekbaar/vindbaar op internet, en dat was niet de bedoeling juist vanwege die voluit geschreven naam. Onze redactionele tekst is ook aangepast wat de naam betreft.

Lees ook:Ook Telegraaf rectificeert artikel over Paul van L. en Palm Invest
Lees ook:Ook claims inzake reclame-uitingen van Palm Invest ingediend
Lees ook:Rabo feliciteert drie Koning Willem 1-prijs winnaars ook per advertentie
Lees ook:Verlenging indiening klachten over seksueel misbruik RK Kerk per advertentie gemeld
Lees ook:Zen-achtig filmpje lanceert Palm Pre smartphone, maar zegt er weinig over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.