Ontwikkeling muziekapparaten te zien in ‘vrolijke familietentoonstelling’ Teylers Museum

Overal muziek is een ‘vrolijke familietentoonstelling’ over de ontwikkeling van muziekapparaten, meldt de site van het Haarlemse Teyl ers Museum, gevestigd aan de Spaarne, nummer 16. Nog te zien t/m zondag 25 oktober, die dag dat zomertijd eindigt. De leuke illustratie bij de advertentie trok de aandacht in de VPRO Gids van deze week (KLIK erop om te vergroten). Onderaan, in kleine lettertjes, staat vermeld:  naar Affif, Elvinger Lithography, Philips 1960.  Over Overal muziek zegt de site van Teylers Museum onder meer: ”Hoe klinken oude instrumenten en welke geluidseffecten kun je met een elektrische gitaar maken? Deze zomer zijn er heel veel muzikale activiteiten in het museum. Klik hier voor een overzicht.” En: ”In de vrolijkefamilietentoonstelling Overal muziek ontdek je hoe de ontwikkeling van muziekapparaten zoals de grammofoon, cassettespeler en walkman jouw beleving van muziek heeft bepaald.”

De sponsoren zonder wie deze de tentoonstelling over het opmerkelijke -en leuke- onderwerp er vast niet was gekomen zijn: het Ministerie van OCW, Prins Bernard Cultuurfonds, BankGiroLoterij, de Haarlemse J.C. Ruigrok Stichting en de Gemeente Haarlem.

 

 

Lees ook:Echte Winters mooi geschilderd te zien in Teyler Museum meldt buitenreclame
Lees ook:Reclame-affiche tentoonstelling Rafaël in Teylers-museum
Lees ook:Rhythm en Roots of van blues tot salza zien en horen in Tropenmuseum meldt reclame
Lees ook:Van Gogh Museum maakt reclame met vragen
Lees ook:DWDD Pop Up Museum over ‘verborgen kunstwerken’ is er weer meldt buitenreclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.