Bananen met Rainforest Alliance-keurmerk in de reclame bij Lidl

Vanaf nu zijn al onze bananen voorzien van het Rainforest Alliance-keurmerk, roept supermarktketen Lidl apetrots en hard in advertenties vandaag. En biedt ze aan voor afgerond een euro per kilo. ”Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit” lezen we op de site van het, nemen we aan, onafhankelijke Voedingscentrum. Maar hoe zit het dan met bananen die niet uit die gebieden komen, zijn die ook pluis? Lidl in de tekst van de advertentie die wevandaag zagen in De Telegraaf en kleine zus Metro. ”Als beste supermarkt in groente en fruit* nemen we onze verantwoordelijkheid. We verkopen alleen nog maar bananen voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk”, zeggen ze in de tekst (KLIK op advertentie om ‘m wat te vergroten). Het in de VS ontstane keurmerk, dat ook voor kan komen op tropische vruchten, chocolade, koffie en thee, werkt aan duurzame bosbouw, landbouw en toerisme. De advertentie van Lidl over RA: ”Samen met boeren zorgen zij voor natuurbehoud en betere levensomstandigheden voor boerenfamilies. Kortom, onze bananen zijn van de hoogste kwaliteit, duurzamer en natuurlijk nog steeds voor de laatste prijs.” Gegarandeerd?

* Bron, zo meldt de advertentie van Lidl in de kleine lettertjes, GfK Versrapport 2010-2011-2012-2013-2013. Uit het rapport geciteerd: ”In de categorie groente en fruit deed zich een bijzondere situatie voor. Lidl en Nettorama zijn op exact dezelfde eindscore uitgekomen en delen daarmee de eerste plaats. De groente en fruitafdeling van Lidl staat hiermee voor het vijfde jaar op rij bovenaan.”

Lees ook:Bananenoorlogje Jumbo en AH woedt in de reclame
Lees ook:‘De beste in groente en fruit’ reclame Lidl misleidend
Lees ook:Lidl 5 jaar op rij beste supermarkt in groente en fruit-spot
Lees ook:Lidl viert 3e groente- en fruitprijs met bananen-advertentie
Lees ook:Weer reclame voor goedkope bananen bij Jumbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.