Gemeente Amsterdam maakt vrolijk intocht-reclame voor Sint èn Zwarte Piet

Hij komt, de lieve goede Sint! Maar ook die lieve goede Pieten. Zwarte. Op zondag 16 november zal Sinterklaas samen met de Pieten Amsterdam over de Amstel binnenvaren en aanleggen bij het Scheepvaartmuseum. Met Zwarte Pieten, als vanouds dus, als we deze reclame-affiche van de Stichting Intocht Sinterklaas met steun van de Gemeente Amsterdam mogen geloven – evenals de Sintocht-site. Met vormen van sponsoring van meer ‘hofleveranciers’ die allemaal op de Sintocht-site, maar niet allemaal op de veel minder actuele affiche, worden genoemd. We noemen ze een voor een, want waar zouden we zijn zonder sponsors als het gaat om leuke of sportieve evenementen waar dan ook? GVB, Gemeente Amsterdam, Nuon, JCDecaux, Stadsdeel Centrum, Canal, Makro, Koninklijke Marine, De Bijenkorf, Het Parool, Het Scheepvaartmuseum, de Stadsschouwburg, Taco Mundo, Visualles, ScooterRent Amsterdam en Massarius. Huh? ‘Masters in monetisation. Yesss.

Maar let op: Amsterdam heeft dit jaar naast Zwarte Pieten ook pieten met slechts enkele roetvegen op het gezicht. Hiermee wil de hoofdstad tegemoet komen aan inwoners die de donkergekleurde kompaan van de Sint racistisch vinden. Meldt onder meer RTL. ”De andere pieten hebben bovendien geen goudkleurige oorringen en roodgeschminkte lippen (nou, dat laatste wel op poster en site hoor-red.). Ook vervullen ze niet de rol van ‘onderdanige knecht.’ En Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als er ook niet een Anti-pietprotest wordt georganiseerd, op het Beursplein.

Lees ook:Sinterklaas vieren verandert, en Albert Heijn-reclame dus ook
Lees ook:Advies aan de Sint: Vodafone’s iPad als Het Grote Boek
Lees ook:Sinterklaas wordt Zwarte Piet in spotje Bol.com
Lees ook:Sint zelfs gebruikt voor reclame doorstroming op de weg
Lees ook:Monty de pinguïn in heel lief Kerstspotje John Lewis

Eén reactie op “Gemeente Amsterdam maakt vrolijk intocht-reclame voor Sint èn Zwarte Piet

  1. Bert Jan ten Kate

    Hi Michael, dank voor de vermelding van Massarius. Wordt gewaardeerd!
    Bert Jan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.