‘Blusdekens niet geschikt voor frituurbranden’ meldt veiligheidsadvertentie

Geen Terugroepreclame advertentie, maar puur een Veiligheidswaarschuwing vandaag in de krant, over blusdekens. ”Uit nader onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gebleken dat blusdekens niet geschikt zijn om de huidige type frituurbranden te kunnen doven”, meldt een advertentie van vereniging van technische ondernemers Vebon in Metro, ondertekend door 20 bedrijven. Daaronder ook Ikea. Het advies, haha, koop een vetblusser ‘als passende oplossing’ bij een van die bedrijven. KLIK op advertentie om wat te vergroten. Ga ook naar de site Frituurbrand voor meer informatie. Omdat de tekst hier wellicht moeilijk leesbaar is, ook na vergroting, volgt ie hier nog even. ”Frituurbranden kunnen ontstaan bij het bakken van oliebollen, friet, kroketten, loempia’s, etc. In sommige gevallenkan een blusdeken bij het blussen van een frituurbrand zelf vlam vatten. In andere gevallen kan de frituur na het blussen weer tot ontbranding komen. Gebruik daarom geen blusdeken voor frituurbranden. Blusdekens zijn prima bruikbaar voor kleine beginnende branden en voor het doven van een in brand geraakte persoon.

”Voor het veilig blussen van een frituurbrand adviseren wij het gebruik van een vetblusser. Deze brandblusser wordt aangeduid met het pictogram Op www.frituurbrand.nl vindt u hierover meer informatie.

”Wat kunt u doen? 1. U kunt bij uw leverancier terecht voor vragen over uw blusdeken. De leveranciers vermeld in deze advertentie bieden u een passende oplossing. De naam van de leverancier en/of merk blusdeken staat op de kunststofverpakking (hardcover) van de blusdeken vermeld. 2. Staat uw leverancier niet vermeld in deze veiligheidswaarschuwing? Kijk dan voor meer informatie op www.frituurbrand.nl. Wij betreuren ten zeerste het eventuele ongemak dat u door deze veiligheidswaarschuwing kunt ondervinden en wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking.” Besluit de Veiligheidswaarschuwing/advertentie.

Lees ook:Terugroep reclame voor blusdeken van Carpoint
Lees ook:Terugroepreclame houten oliebranders Kruidvat
Lees ook:‘Raam ooievaar’ Kruidvat en Prijsmepper onveilig voor kleine kinderen zegt terugroep-advertentie
Lees ook:Inschrijven voor ‘Techniek Bedrijven Evenement’ start 30 oktober meldt advertentie
Lees ook:Terugroep reclame Hema voor waterschoentjes kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.