Gemeente Amsterdam trots op Gay Pride meldt inhaker

De Amsterdamse Gay Pride is een groots festival en indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van de homo-, lesbo- bi- en transgendergemeenschappen”, meldt de gemeente Amsterdam op een speciale site. De vrolijke inhaak-advertentie hiernaast, geplukt uit een recente PS-bijlage van Het Parool, die uitstekende Amsterdamse krant, is korter van stof. ‘Wij zijn trots!‘ luidt de kop. Jaarlijks vindt Gay Pride eind juli, begin augustus plaats; dit jaar is dat van 26 juli tot en met 3 augustus.’Ik citeer de I Amsterdam-site van de gemeente erover (ook in Engels en Frans te lezen) nog even:  ”Amsterdam is wegens de wereldwijd bekendstaande tolerante houding een van de bestesteden om in te wonen en te bezoeken voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGBT).  De Amsterdam Gay Pride is met zijn 450.000 bezoekers in zijn soort een van de grootste Pride evenementen in Europa. Bovendien is Amsterdam de enige stad ter wereld die Pride viert met een uitbundige botenoptocht (Canal Parade) door de grachten.”

PS Die tolerantie jegens LGTB staat helaas nogal onder druk de laatste tijd in Nederland, vooral in Amsterdam nota bene. Laten we hopen dat zo’n Gay Pride bijdraagt aan een positievere houding – van iedereen.

Lees ook:KPN steunt Canal Parade/Gay Pride met live beeld via Pridestream meldt advertentie
Lees ook:Louisa & Rosanna in Pride Week Special-reclame vrouwenzender TLC
Lees ook:Bureau Gevonden Voorwerpen adverteert vanwege Gay Pride
Lees ook:Gemeente Amsterdam maakt vrolijk intocht-reclame voor Sint èn Zwarte Piet
Lees ook:Ook dagelijks voorstellingen op ‘Kinderparade’ meldt advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.