Nieuwe Sprite met stevia-extract geadverteerd in dagblad

Een heel groot blik staart me aan vandaag in de wakkere krant. Coca-Cola Nederland introduceert de komende weken een nieuwe versie van haar bekende merk Sprite, is het verhaal. Als frisdrankje met verlaagd caloriegehalte dankzij zoetstoffen van natuurlijke oorsprong met stevia-extract (van blaadjes van een Zuid-Amerikaanse plantjes die zoeter da n suiker zijn, maar zonder calorieën). Ze zetten er wel eerlijk bij dat Sprite wordt geïntroduceerd met stevia-extract ‘en suiker.’ Maar ook: ”Dezelfde heerlijke Sprite-smaak met 30% minder calorieën.”  Aldus de advertentie in De Telegraaf. Goed nieuws dus. Wel benieuwd naar de smaak; die stevia-pilletje in de koffie vind ik niet te pruimen. Elders in de wereld kondigde Coca-Cola net de introductie aan van haar eerste colaproduct met stevia, Coca-Cola Life, dat allereerst in Argentinië op de markt komt. Geclaimd wordt dat dat drankje de helft van de calorieën heeft van een normale Coke! Ook benieuwd naar. Had ik maar een financieel belang in een Zuid-Amerikaanse stevia planten plantage

Lees ook:De zoete revolutie start met reclame voor Pure Via (=Stevia)
Lees ook:Coca-Cola life groen van start met Kiss Me-spotje
Lees ook:Biospubliek in maling genomen met smaaktest Coca-Cola
Lees ook:Arie Boomsma’s Bounty-spotje voor Holy Soda
Lees ook:‘Taste the feeling’ als nieuwe reclameslogan Coca-Cola aangekondigd in spotje

Eén reactie op “Nieuwe Sprite met stevia-extract geadverteerd in dagblad

  1. michel

    Goed nieuws. De grote fabrikanten pakken het ook op. Helaas worden klanten nog steeds zwaar misleid met zogenaamde stevia producten, waar vervolgens maar een paar procent stevia in zit en de rest met ingredienten die slecht voor je zijn.
    http://www.steviainformatie.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.