Reclame over ’88-tenue Mühren als EK-inhaker Interpolis

Een heel anders-dan-anders advertentie als EK Voetbal-inhaker vandaag in de speciale Oranje uitgave van Telesport: een advertorial van Interpolis. Dus een advertentie die er als redactionele tekst uitziet, en daarom meer aandacht trekt, denkt de adverteerder misschien wel terecht. De Telegraaf heeft er overigens keurig ‘advertentie’ boven gezet, dus het verhaaltje ‘Onvervangbaar Oranje‘ over de Arnold Mühren is als reclame herkenbaar. Waarom Mühren? Waarom Interpolis? Het gaat over preventie. Zonder het hele verhaal te herhalen (tekst in overlees): Mühren bewaarde het tenue dat hij droeg toen hij in 1988 Europees kampioen werd, na een belangrijke rol te hebben geleverd aan ‘het’ doelpunt van Van Basten. Interpolis: ”Wat voor het broekje van Mühren geldt, geldt ook voor jouw dierbare spullen. Daar ben je zuinig op. Je moet er niet aan denken dat een inbreker ermee vandoor gaat of een brand je onvervangbare spullen verwoest.” Zelfs een glasheldere verzekeraar kan je dierbare spullen nooit vervangen, dus wijst Interpolis op het belang van het nemen van preventiemaatregelen. En kondigen een ‘reizende tentoonstelling’ van ‘onvervangbare EK’88-spullen’ aan. Dat laatste staat vermeld in de groene advertentie, met het broekje van Arnold, onderaan, losgekoppeld van de advertorial. Wat betreft die rondreizende tentoonstelling van Interpolis: klik hier voor info. ‘Ontdek het persoonlijke verhaal achter de onvervangbare EK ’88 spullen van de helden en Oranjesupporters van toen!” Leuk idee!

PS Een vreemd redactioneel iets in de advertorial. In de eerste alinea staat ‘Ik sprak hem (=Mühren) kort voor de start van het EK2012 bij hem thuis in Volendam.” Maar wie die ‘ik’ is is kennelijk weggevallen. PPS Arnold Mühren zegt in het interviewtje dat Oranje ‘het in zich heeft om heel ver te komen. Misschien wel weer tot het kampioenschap…” We zullen zien.

Lees ook:Hup Foppe hup vervangt Hup Marco hup in reclame van De Telegraaf
Lees ook:Na tien jaar haakt Interpolis als shirtsponsor af bij Willem II
Lees ook:Met ziekenhuispatiënt langs flappentap in Interpolisspot
Lees ook:Engeland Special Voetbal International plus kans op gratis Newcastle FC-ManCity bezoek in reclame
Lees ook:Soldaat van Oranje viert 2 miljoenste bezoeker met ‘Publiek bedankt’ op reclameomslag Metro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.