Heel Holland Hapt naar Peijnenburg is géén EK-inhaker

Of misschien een beetje, vanwege dat Holland gevoel. Maar er komt in ieder geval geen oranje aan te pas, best wel apart dezer dagen, bij deze introductie commercial van Peijnenburg, de eerste van het nieuwe reclamebureau. Het happen uit de vorige slogan is gebleven.  ”Happen is zo sterk verbonden met Peijnenburg dat we die associatie wilden behouden. Daarom hebben we er een nieuw sausje overheen gegoten: die van het Holland-gevoel.” Zegt Sandra Klomp van de koekfabrikant op de Adfo-site vandaag. Ontmoet grote onbekende Leo Veensma en het Peijnenburg-team. Over een paar maanden volgt deel twee van de missie om Leo te vinden in deze soort mini-docu,

gecreëerd door reclamebureau N=5. Heel benieuwd hoe deze serie zich ontwikkeld. Weer eens wat anders in het reclameblok, leuk.

PS Nog even dit.  ”De reden voor de toenemende populariteit van ontbijtkoek is dat Nederlanders op steeds meer momenten van de dag voor een plak ontbijtkoek kiezen om hun lekkere trek te stillen. Zowel thuis als onderweg.” Meldt het persbericht van Peijnenburg. Vast een goed moment om  reclame te gaan maken voor je merk, mede om het eetmoment nog meer los te koppelen van het traditionele ontbijt. En van de concurrentie aan tafel. Maar gezond zijn die tussendoortjes niet, waarschuwde mijn arts mij deze week toevallig. Want bevatten veel suiker. Pijnlijk in dat verband is dat Peijnenburg’s Complete Start Vezelskoek-commercial onlangs genomineerd werd voor het Gouden Windei voor misleidende reclame/marketing, georganiseerd door Foodwatch. De commercial van vorig jaar is helder, aldus deze kritische organisatie: “Wordt het niet eens tijd voor een goed ontbijt? Maar dit ‘gezonde ontbijt’ dat vezels, granen en vitaminen zou bevatten is in werkelijkheid een koek vol suiker en kunstmatige vezels, claimt de organisatie.” Dat noem ik nou billenkoek

Lees ook:Ontbijtkoek van rogge in reclame van Peijnenburg
Lees ook:Happen naar Peijnenburg? Hoeft niet meer (eten wel)
Lees ook:Verpakkingsreclame Peijnenburg misleidend zegt Code Commissie
Lees ook:Happen naar Peijnenburg, een reclamecampagne geboekstaafd
Lees ook:Bolletje wenst FC Twente succes, doe mij dus Peijnenburg

2 reacties op “Heel Holland Hapt naar Peijnenburg is géén EK-inhaker

 1. Yvonne Walravens

  Wanneer leert men nou eens dat ons land Nederland heet en geen Holland? Ik stoor me daar elke keer ontzettend aan. Heel Holland hapt naar Peijnenburg. En de rest van Nederland dan? Holland is maar een deel van Nederland, namelijk twee provincies. De gewoonte om ons land Holland te noemen was gebruikelijk toen hoofdzakelijke Hollanders over de zeeën en rivieren naar andere landen voeren. Als iemand hen vroeg waar ze vandaan kwamen antwoorden ze Holland. Die tijden liggen achter ons. Ook mensen uit de overige provincies presenteren zich nu in het buitenland. Die zeggen (zoals het hoort) dat ze uit The Netherlands of Pays Bas komen. Holland is achterhaald!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ellen

  @Yvonne, ik woon in Friesland en heb je gevoeligheid niet, heb meer een voorkeur voor Holland.

  Vind het leuker klinken dan Nederland (=laagland, en laag kan je weer associëren met slecht, minderwaardig).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.