Louis van Gaal feliciteert Johan Cruijff in advertentie Aegon

Ha, mooie stunt, ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Johan Cruijff vandaag. Hij wordt in een advertentie in de wakkere krant en het AD (en later vandaag ook in Het Parool) gefeliciteerd door … Louis van Gaal. De advertentie, met een zeldzame foto waarin ze als tegenstanders op het veld in actie te zien zijn, is van Aegon, zoals bekend hoofdsponsor van Ajax. In de boodschap onder de kop, schrijft Louis: ”Dat ik degene ben die Johan Cruijff met z’n 65e verjaardag feliciteert, ligt niet zo voor de hand. Ik zal u

vertellen waarom juist ik de aangewezen man ben. We hadden en hebben wel onze meningsverschillen, maar we hebben ook veel gemeen: de liefde voor Ajax, Barcelona en aanvallend voetbal. Johan heeft het Nederlandse voetbal op de kaart gezet en ook maatschappelijk heeft hij zich op verschillende fronten laten zien. Dit verdient respect. In het topvoetbal kan het er op het veld soms stevig aan toegaan, maar buiten de lijnen worden handen geschud. Namens alle Nederlandse voetballiefhebbers wens ik Johan daarom een prachtige verjaardag toe!”

Ook goed om te lezen is wat helemaal onderaan staat: ”AEGON, pensioenverzekeraar en trotse hoofdsponsor van Ajax doneert ter ere van deze bijzondere verjaardag samen met de Cruyff Foundation een Cruyff Court aan de bewoners en kinderen van Amsterdam-Oost, waar zowel Johan Cruijff als Louis van Gaal opgroeiden. Eerlijk over clubliefde. Mooi!!

PS Het reclamebureau achter deze advertentie van Aegon is They. De klassieke z/w foto met de Ajacied Johan en tegenstander Spartaan Louis is van Leo Vogelenzang.

Lees ook:Ajax & ‘t shirt met de logo’s: Aegon Eerlijk over clubhistorie
Lees ook:Aegon feliciteert Ajax’ Suarez, De Zeeuw en Van der Wiel in advertentie (maar ook Dries Mertens en Roelof Luinge)
Lees ook:Gedrevenheid en passie Johan Cruijff geroemd in rouwadvertentie TenCate Grass
Lees ook:Johan Cruijff Schaal-finale PSV-FC Groningen gratis te zien op Fox meldt advertentie.
Lees ook:Ajax vrouwen- èn herenvoetballers in Aegon-advertentie

2 reacties op “Louis van Gaal feliciteert Johan Cruijff in advertentie Aegon

 1. Strik

  Prachtig!
  Positief!
  Voortzetten!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. C. Stop

  Dit is geniaal. [Ja, ja, naam aangepast wegens spamming -red.]

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.