ASN sponsort Natuur & Milieu’s BTW-petitie zonnepanelen

Toch wel opmerkelijk. ASN Bank houdt zich ook bezig met het beïnvloeden van het belastingbeleid van de overheid. Indirect weliswaar. Vandaag onder meer in de Volkskrant een advertentie van Natuur & Milieu met oproep om haar petitie voor btw-verlaging op zonnepanelen te tekenen. Hierop, op zonzoektdak-pagina, klikken. Ook de handige QR-code op de advertentie leidt je naar de site. Verder op de advertentiepagina een foto van een juichende vrouw boven een zonnepaneel die een momentje doet denken aan Groen Links-kamerlid Mariko Peters (alleen lacht die nu even niet meer). Het logo van ASN prijkt niet onder de dagbladadvertentie, vreemd genoeg, maar wel op de site. De petitie -dus advertentie en/of site?- is mede mogelijk gemaakt door de bank is daar te lezen. En: ”Zonne-energie moet voor iedereen betaalbaar en eenvoudig te regelen zijn. De Nederlandse overheid doet echter nog veel te weinig om gebruik van zonne-energie te stimuleren en daar willen Natuur & Milieu en de ASN Bank samen met jou verandering in brengen.” Erg? Nee, want prima petitie, ga ik ondertekenen. Maar waar ligt de grens van beïnvloeding voor een financiële instelling die zich al milieubank wil positioneren? Volgt volgende keer een door SNS gesponsorde/betaalde campagne tegen bepaalde milieubezuinigingen van de overheid? Of kan dat dan weer niet? Los daarvan heb ik liever dat het duidelijk is of goede doelen betalen voor advertentieruimte of niet. In dat verband: zie deze advertentie van Greenpeace in dagblad De Pers.

Lees ook:Miljoen Nederlanders aan de zonne-energie belooft Nuon
Lees ook:Reclame voor tekenen petitie voor 1 miljoen zonnedaken
Lees ook:Zonnestroom: videoboodschap/petititie voor minister Kamp
Lees ook:Elektrisch rijden voor iedereen onderwerp petitie Natuur & Milieu
Lees ook:Gratis ThermoCard in reclame Natuur & Milieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.