Chocoladeletters Aldi, Lidl, Jamin en Hema ‘fout’ zegt Oxfam Novib in campagne

Winkels zoals Aldi, Lidl, Jamin en Hema gaan maar door met het verkopen van ”foute” chocoladeletters, beweert Oxfam Novib in een advertentie in de krant vandaag. Met daarin een ”groene” Sinterklaas. ”Alle 19 miljoen foute chocoladeletters de winkel uit” is de actie die in gang is gezet (en niet de kelen in, haha). Gisteravond een item op het goed bekeken Tros Radar met interview woordvoerder Oxfam Novib over de actie, vandaag de advertentie; goed getimed. ”Eerlijke” chocoladeletters zijn te herkennen aan het Max Havelaar/Fairtrade-keurmerk. Volgens de hulporganisatie weten genoemde winkels verdomd goed wat ze aanrichten door te goedkope letters te willen verkopen. ”Veel cacaoboeren krijgen geen eerlijke prijs voor hun product. Daardoor kunnen ze geen zelfstandig bestaan opbouwen.” En schakelen ze kinderen in om voor ze te werken onder erbarmelijke omstandigheden, bleek uit een Radar/Llink-filmpje Afrika. Okay, ik ben verkocht, maar verkopen AH, Dirk, C-1000 en Super de Boer allemaal wél die ”eerlijke” Max Havelaar-chocolade? Zie ook spotje. PS En excuses voor slechte repro advertentie.

Lees ook:Finalistes Hollands Next Top Model in spotje Oxfam Novib
Lees ook:Kluun, Saunders & Helwegen in Kerstcampagne Oxfam Novib
Lees ook:Vuurspuwende vrouwen ten strijde tegen alle onrecht in de wereld
Lees ook:Novib/Tony’s Chocolonely danken ´groene´ hulpsinterklaas in advert
Lees ook:Give a shit voor Kerstmis (spotje Oxfam)

2 reacties op “Chocoladeletters Aldi, Lidl, Jamin en Hema ‘fout’ zegt Oxfam Novib in campagne

 1. Redactie, Michael

  UPDATE: Lidl, Jamin, HEMA, V & D, Kruidvat, Plus en Albert Heijn hebben al beloofd om volgend jaar ook eerlijke chocoladeletters te gaan verkopen, meldt Oxfam Novib. Actie zeer geslaagd genoemd. De Groene Sint: ”Er zijn ook nog winkels, zoals Aldi, die foute chocoladeletters blijven verkopen. Daarom blijf ik heel scherp opletten. (…) Ondertussen heeft u natuurlijk ook een belangrijke rol: koop alleen eerlijke chocolade.”

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dennis

  Het wordt voor mij steeds lastiger om z.g. foute chocoladeletters te kopen.
  Immers zijn de z.g. goede veel duurder, en daar zit ik niet op te wachten.
  Hou toch eens op met die onzinnige acties.
  Het extra geld verdwijnt toch in de lui die hun zakken vullen.
  Willen jullie Roomser zijn als de paus?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.