Bezuinigen op leaseauto´s als tv-programma van … Leaseplan

Interessant, wat weggestopt bericht vandaag in De Telegraaf op Zondag ( en helaas niet verifieerbaar, want pr-afdelingen werken natuurlijk niet tijdens ‘t week-end).  Na kritiek van het MKB dat leasebedrijven te weinig zouden meedenken over mogelijke kostenbesparingen komt ‘s lands grootste autoleasebedrijf Leaseplan -tevens een bank, waarover meer in overlees- morgen met een dagelijks programma rond 01.00 uur op Nederland 1 voor de vele ondernemers die zich zorgen maken over de noodzaak tot bezuinigen. Met allerhande tips. Dat tv-programma zal dan in de op dat tijdstip uiterst goedkope reclamezendtijd worden uitgezonden, vermoed ik; en is op andere momenten ook wel te zien, op hun site bij voorbeeld (hoop ik, want wel laat om voor op te blijven). Een paar dagen geleden verlaagde Leaseplan overigens de kosten van ”stilstaande auto’s” bij klanten al met 50 pct (zie overlees).

Uit onderzoek dat recent door TNS NIPO in opdracht van LeasePlan is uitgevoerd, blijkt dat ondernemers kostenreductie als belangrijkste zorg voor 2009 zien. Een kwart van hen focust daarbij op het terugbrengen van de autokosten, aldus een persbericht onlangs.

Het onderzoek van TNS NIPO is uitgevoerd onder 500 directeuren uit het midden- en kleinbedrijf, met tien tot 200 medewerkers. Negen op de tien ondernemers ligt volgens hun collega’s ’s nachts wakker van de mogelijke gevolgen van de mondiale crisis. Bijna driekwart (74%) van de directeuren stelt kostenbesparingen in 2009 centraal in de bedrijfsvoering van hun onderneming. Ruim een kwart (27%) van hen ziet het verlagen van de autokosten als belangrijkste kostenbesparende maatregel. Een grote meerderheid (75%) voelt zich overigens door leasemaatschappijen onvoldoende geadviseerd over de mogelijkheden om kostenbesparingen met betrekking tot het wagenpark door te voeren.

Leaseplan Corporation uit Almere, met een wagenpark van ruim 1,3 miljoen auto’s een van de grootste leasemaatschappijen ter wereld, meldde zich onlangs als eerste bij het Agentschap van het ministerie van Financiën om 1,5 miljard aan leningen door de staat gegarandeerd te krijgen. Want Leaseplan blijkt ook een banklicentie te bezitten.

Lees ook:Spelen met banken in spaarspotje van Leaseplan Bank
Lees ook:Wat Leaseplan Bank met je spaargeld doet legt spotje uit
Lees ook:AutoRAI 2011 (13-23 april) met advertentie in de krant
Lees ook:Nieuwe Leaseplan Bank profileert zich als transparant
Lees ook:LeasePlan met bijval als eerste in serie Abacadabra-reclame

3 reacties op “Bezuinigen op leaseauto´s als tv-programma van … Leaseplan

 1. P. Ingelaar

  Als je nu op op zoek bent naar een gebruikte goeie auto dan heb je het goed, gigakortingen te bereiken met afdingen. Niet alleen bij lease-auto’s.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Oki

  De PR van LeasePlan heeft goed gewerkt hier. Bij vrijwel elke leasemaatschappij kun je dit doen en dit al zo lang als dat operationeel leasen bestaat. Verder staat er nergens dat LeasePlan de kosten van het stilzetten van de auto met 50% verlaagt zoals de schrijver beweerd. Er staat alleen dat de leasekosten tot 50% (alleen in uitzonderlijke gevallen waarschijnlijk) verlaagd kunnen worden door het stilzetten van de auto’s. Kortom, 0,0 nieuwswaarde maar klakkeloos overgenomen door veel Nederlandse media die geen enkele vraag stellen bij zo’n persbericht. Complimenten aan LeasePlan en hun PR bureau die dit weer voor elkaar hebben gekregen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Redactie, Michael

  @Oki: ter verdediging, Leaseplan was niet voor vragen bereikbaar zondag, zoals ik schreef, toen ik dit berichtje maakte. Ik noem keurig de bron, De Telegraaf dus.
  Verder meld ik zo een alinea uit Leaseplan’s persbericht; daarbij kan ik mij niet voorstellen dat ze domweg liegen. Want alle Leaseplan-klanten lezen dat toch ook, en die worden niet vrolijk als ze een sigaar uit eigen doos krijgen. Tenslotte: een beetje vertrouwen moet er toch wezen, wat mij betreft dan.

  Citaat uit persbericht Leaseplan, voor geïnteresseerden:

  ”Met de stilstandsregeling kunnen zij hun auto maximaal een jaar lang veilig stallen op een terrein van LeasePlan. Gedurende de stilstandsperiode wordt de auto door LeasePlan bij de RDW ‘geschorst’ en hoeft er geen houderschapsbelasting en verzekeringspremie worden betaald, of kosten voor een brandstofpas. Afhankelijk van het soort auto en leasecontract, kunnen ondernemers hiermee 40 à 50% op het oorspronkelijke leasetarief besparen.”

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.