Droogteslachtoffers in Afrika onderwerp ‘stille ramp’-advertentie Rode Kruis

Zoveel rampen teisteren de wereld, en zoveel verschillende soorten, je wordt er moedeloos van. Het Rode Kruis vestigt in een hele pagina de aandacht op slachtoffers van een ‘stille ramp‘ – de ‘ruim 42 miljoen’ mensen in Afrika die zijn getroffen door extreme droogte en dringend hulp nodig hebben. De campagne haalde het TV Journaal gisteravond. Wonderlijk dan onlangs de regen met bakken de hemel uitkwam in Kenia… Bijgaande advertentie herhaal ik, na ‘m onlangs te hebben geplukt uit de Volkskrant (KLIK erop om wat te vergroten). ‘Geen druppel op de gloeiende plaat‘ kopt de advertentie boven de mooie foto, een tekst speciaal bedoeld om de cynische mens te overtuigen. De tekst verder: ”Het weerfenomeen El Niño veroorzaakt een stille amp op het continent. Het Rode Kruisrhelpt in de landen die zijn getroffen door El Niño met voeding, medische hulp en water. Er zijn vele miljoenen euro’s nodig om meer levensreddende hulp mogelijk te maken. Help de slachtoffers van deze stille ramp en geef op giro 7244.”

Lees ook:Onderdak, dekens, eten, water: help Rode Kruis Japan helpen
Lees ook:Unicef bedankt deelnemers Postcode Loterij per advertentie op Wereld Aids Dag
Lees ook:Rode Kruis dankt Postcode Loterij per advertentie voor extra Syrië-gift
Lees ook:Hulporganisaties lanceren ‘Stop de ebola-ramp’ als eerste ziekte-actie Giro 555
Lees ook:Giro 555 zegt bedankt in advertentie en vraagt om meer voor Nepal

2 reacties op “Droogteslachtoffers in Afrika onderwerp ‘stille ramp’-advertentie Rode Kruis

  1. Marten

    Goed en zeer dringend initiatief van het Rode Kruis! Als we allemaal een steentje bijdragen kunnen vele levens gered worden!

    Als gevolg van El Nino ontstaan grote klimaatverstoringen. Dit leidt in veel landen tot extreme droogte en hongersnood en op andere plekken tot wateroverlast, zoals recent in Kenia. NOS-weerman Peter Kuipers Munneke legde het gister goed uit in het NOS 20.00 uur journaal. Zie ook onderstaande link.

    http://nos.nl/artikel/2102744-el-nino-het-ongewenste-kerstkind.html

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.