Baby Ellen redt het niet in spotje Fonds Gezond Geboren

Dinsdag is onze prachtige dochter Ellen geboren, we willen graag afscheid van haar nemen in besloten kring.’ Jeetje, alweer een goed doel komt met een beladen boodschap langs op tv en online: het Fonds Gezond Geboren. Waarvoor kies je, met je geld? De concurrentie om middelen lijkt alleen maar toe te nemen. Het fonds met de positieve naam wordt ‘gedragen’ door, lees ik op vaksite Adformatie, de nationale beroepsverenigingen van gynaecologen, kinderartsen en verloskundigen. Want

financiert wetenschappelijk onderzoek om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk baby’s in ons land gezond ter wereld komen. Onderzoek dat, neem ik aan, ook in de VS wordt gedaan, en in Engeland, en in Zweden, Japan, enzovoorts. Niet alleen in Nederland sterven dagelijks baby’s vlak voor, tijdens of na de bevalling als gevolg van groeivertraging, vroeggeboorte of een aangeboren afwijking. Laten we hopen dat er internationaal intensief wordt samengewerkt op onderzoekgebied. Of moet er ook op dat gebied ook concurrentie ontstaan, en, zo ja, bespoedigt dat doorbraken – of is daarvoor juist samenwerking, dus bundeling van geld voor onderzoek noodzakelijk? De commercial werd gemaakt door reclamebureau J. Walter Thompson Amsterdam. Vragen, vragen…

Het reclame meldt nog ter begeleiding: ”Zowel op radio als TV wordt de dunne lijn tussen het grootste geluk en het grootste verdriet pijnlijk voelbaar. Jonge ouders lezen het geboortebericht van hun pasgeboren kind voor, dat vervolgens omslaat in een rouwbericht. In de commercial wordt dit ondersteund door een vers ingericht babykamertje dat nooit gebruikt zal worden.”

Lees ook:Gezond gewicht beperkt kans op kanker meldt spotje
Lees ook:Baby boom na WK Voetbal voorspeld in spotje Hyundai
Lees ook:‘Naakte’ Doutzen Kroes, tranen en baby in arty WNF-spotje
Lees ook:Wiegedood onderwerp keihard spotje met veel geschreeuw
Lees ook:Oud & Nieuw baby Austin Joseph maakt reclame voor Amerikaanse ziekenhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.