Pleegzorg Nederland zoekt ouders met campagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’

Na de succesvolle Sire-campagne van juli 2006 start Pleegzorg Nederland met een nieuwe voor de werving van pleegouders. De campagne ‘Super Gewone Mensen Gezocht‘ van reclamebureau Johnny Wonder is ongetwijfeld geïnspireerd door die uitstekende campagne van de Ad Council, de ‘Amerikaanse SIRE.’ Daarvan luidde de slogan, “You don’t have to be perfect to be a perfect parent.” Gevolgd door het zinnetje ‘There are thousands of teens in foster care who take you just as you are.’  Els Rienstra, bestuurslid/woordvoerder van Pleegzorg Nederland: “Nieuwe pleegouders zijn altijd nodig. Het doel voor dit jaar is om 3500 pleegouders te werven. Daarvoor is een ambitieuze campagne nodig.” Die wordt financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Stichting Kinderpostzegels en een subsidie van het ministerie van VWS.  De vraag naar pleegouders is de afgelopen tien jaar met 70% procent gestegen, meldde De Telegraaf eerder deze week. De forse groei is met het huidige bestand niet op te vangen. Daarom start de campagne ’Super Gewone Mensen Gezocht’ deze week. De enorme stijging komt onder andere voort uit de nieuwe Jeugdwet, waarin wordt gesteld dat (tijdelijk) uit huis geplaatste kinderen beter in een gezin of andere kleinschalige vorm van opvang kunnen opgroeien dan in een instelling met grote groepen, aldus Rienstra. ”Een pleeggezin komt het meest in de buurt van de natuurlijke woonsituatie van een kind.”

In 2014 woonden 21.880 kinderen voor korte of langere tijd bij pleegouders. Als een kind uit huis wordt geplaatst, kijkt Jeugdzorg eerst of er opvang mogelijk is binnen het netwerk van het gezin, bij familie of vrienden. Lukt dat niet, dan biedt een pleeggezin een oplossing. Soms voltijds, maar ook in deeltijd, bijvoorbeeld in de weekends of in de vakanties. Daarnaast zijn er pleegouders die alleen crisispleegzorg doen.

In de wervingscampagne wordt benadrukt dat pleegouders geen superhelden hoeven zijn. Het gaat vooral om het bieden van een warm nest. Rienstra: ”Veel mensen denken dat ze niet geschikt zijn als pleegouder omdat ze een drukke baan hebben of alleenstaand of homoseksueel zijn. Maar iedereen komt in aanmerking.” Pleegouders worden eerst gescreend en krijgen een cursus.”

Lees ook:Nieuwe campagne SIRE vraagt aandacht voor pleegouders
Lees ook:Supergewone pleegouders gezocht met busreclame
Lees ook:Na ‘U mag het zeggen’-campagne kiest SIRE voor pleegzorg
Lees ook:Doortje is weer bij de les dankzij KlasseContact meldt spotje van KPN
Lees ook:’Where is your child’-campagne blijkt controversieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.