Stunt met nep reclame voor herderpups van World Animal Protection heeft succes

Vorige maand kwam World Animal Protection in de publiciteit omdat enkele regionale zenders hun ‘Fok Off’-spotjes weigerden, meldde Piep Vandaag. Wegens schuttingtaal. ”Geheel belangeloos hadden Johan Derksen en Loretta Schrijver ze nog wel ingesproken.” Zij roepen het publiek op een petitie te tekenen voor Europese regelgeving om een eind te maken aan ‘schandalige fokpraktijken’ in landen als Hongarije en Slowakije. ”Jaarlijks worden tienduizenden van deze hondjes, vaak ziek en voorzien van valse papieren, in ons land in de handel gebracht. Ze worden met name via internetsites aangeboden,” aldus WAP.

Vandaag meldt De Telegraaf een geslaagde nepreclame-stunt van WAP, onder meer op Marktplaats. ”Een nepadvertentie van schattige herderpups heeft flink wat geïnteresseerden wakker geschud. Zij kregen namelijk geen jong hondje, maar een waarschuwing over broodfokkers. (…) In de advertentie werden schattige Duitse herderpups aangeboden voor slechts 300 euro. Bij het zien van dat bedrag zouden alle alarmbellen al moeten afgaan, want correct gefokte pups zijn toch echt veel duurder.” In plaats van dat geïnteresseerden een fokker aan de lijn kregen, kregen ze een medewerker van WAP te spreken, die hen wees op de verdachte omstandigheden van deze advertentie, aldus het dagblad wiens eigen Speurders-site, bravo, de advertentie als ‘verdacht’ weigerde.

Lees ook:Kinderen met Jodenster in ‘Vergeet dit nooit’-advertentie
Lees ook:Voor €190.000 verkocht: zes jaar oude VW Golf (was wél van de Paus)
Lees ook:Ze werkten ook voor Duitsland, C1000′s EK-pechvogeltjes
Lees ook:IKEA’s dag is het helemaal niet vandaag, in de Volkskrant dan
Lees ook:Reclametrucs verklaard in Quest Magazine meldt reclame-uiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.