Beroemde reclame-poster Holland America Lijn uit 1936 wordt geveild in New York

Een beroemde poster van de Holland America Lijn, in 1936 ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Willem Frederick ten Broek (1905-1993) wordt op 3 augustus geveild in New York. Het reclame-affiche zal naar verwachting tussen de $3.000 en $4.000 opbrengen, meldt De Telegraaf vandaag. Die bedragen vallen mij tegen, maar ik heb dan ook meer verstand van reclame . Willem ten Broek studeerde tussen 1932 en 1937 aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. ”Nog voor zijn afstuderen maakte hij al affiches in opdracht van de Holland America lijn, destijds een van de grootste rederijen van passagiersschepen terwereld. Zijn ontwerpen, in strakke art deco-stijl, typisch voor de jaren dertig van de twintigste eeuw, zijn zeer geliefd bij verzamelaars,” aldus de wakkere krant. De relame-poster van de Nederlandse ontwerper komt onder de hamer bij Swann Auction Galleries in New York. Meldt De Telegraaf vandaag. Gelukkig is-ie ook te koop bij AllPosters, voor €52 .

Lees ook:Tentoonstelling ’125 jaar Autoreclame’ nu in Hoorn te zien
Lees ook:‘America Go Forth’-declaratie met heel sterk zwart/wit-spotje Levi’s
Lees ook:Reclamebureau Kingsday zoekt ideeën voor Koningsdag
Lees ook:Geestige parodie Bob Dylan’s Chrysler-spot over America
Lees ook:Legendarische fotograaf Helmut Newton in Foam’s buitenreclame vanwege overzichtstentoonstelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.