Tropenmuseum weer open en adverteert voor ‘vrienden’

Het Tropenmuseum dreigde eerder ten onder te gaan nadat het Tropeninstituut, waarvan ‘t museum deel uitmaakte, de jaarlijkse subsidie van €20 miljoen van het ministerie van BuZa verloor. Het afgesplitste Tropenmuseum kreeg daarna tijdelijke steun van het ministerie van Cultuur (OCW), meldde de Volkskrant alweer even geleden. Bijgaande advertentie (KLIK) erop om te vergroten, meldt dat a.s. vrijdag de vernieuwde monumentale Lichthal en de tentoonstelling The Sixties – A Worldwide Happening opent. In Tropenmuseum Junior opent de doe-tentoonstelling Ziezo Marokko. ”Dus kom langs en/of wordt VRIEND! Meld je aan als VRIEND en vier de feestelijke opening op 16 oktober met ons mee,” aldus besluit de advertentie.” Sponsoren, om eens een ouderwets woord te gebruiken, kunnen zich hier melden.

Op de site wordt over The Sixties-tentoonstelling gezegd dat de wereld van nu bouwt op inconen van toen. ”Aan de hand van een aantal kenmerkende thema’s laat de tentoonstelling zien hoe wereldwijde veranderingen zich vertaalden in grafische vormgeving, mode, muziek, architectuur en fotografie. Bewonder legendarische kleding van Jimi Hendrix, Yves Saint Laurent en Paco Rabanne. En bekijk het werk van de wereldberoemde fotografen Richard Avedon, James Barnor en Malick Sidibé.”

Lees ook:Step into The Sixties-reclame voor weekend in Tropenmuseum
Lees ook:Rhythm en Roots of van blues tot salza zien en horen in Tropenmuseum meldt reclame
Lees ook:Prachtige reclame voor ’125 jaar Autoreclame’- tentoonstelling… in vrouwenkatern DeTelegraaf
Lees ook:Melkreclameheld Joris Driepinter ook in Held-expositie in Amsterdam
Lees ook:Wie is wit, wie zwart, vraagt poster Tropenmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.