Na Lood en Goud moet er nóg een Leeuw komen zeggen De Opportunisten

Wat had je anders gedacht. De Opportunisten is het natuurlijk niet ontgaan dat, na de Loden Leeuwen,  de Gouden Loeki is uitgedeeld. In de strip De Opportunisten van reclame-cartoonist Frank Pels (KLIK erop om te vergroten, waardoor ie goed leesbaar wordt) wordt een poging gedaan om het probleem van het verdeelde stemmen op te lossen. Dat gebeurt namelijk nogal eens bij dit soort publieksevenementen. De, in zijn eigen woorden, ‘ietwat baldadige speels-kritische striplog over reclame en media, staat vanaf begin dit jaar exclusief op onze site Reclamewereld, zo heeft Frank Pels besloten. Erg goed nieuws, natuurlijk. De eerste strips zijn inmiddels verschenen (tik helemaal rechts boven De Opportunisten in bij de zoekfunctie).

Pels’ eigen pagina De Opportunisten wordt binnenkort omgedoopt in Luis (van in de Pels, haha) en andersoortige columns, gedichtjes en tekeningen zal bevatten. Frank Pels startte zijn serie De Opportunisten eind 1984 in reclamevakblad Adformatie. En was meteen een succes, want een van de best gelezen pagina’s in het weekblad. Uiteindelijk werd Pels’ strip er alleen online geplaatst, maar dat stopt ook een tijdje terug.

In 2009 werd hij door de branche vereniging van de reclamebureaus, de VEA, benoemd tot ‘Legend’ vanwege zijn bijdragen aan het reclamevak (zie illustratie links, bij de benoeming hoort een beeldje met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman).

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag

Lees ook:De Opportunisten over Loden Leeuwen, Tim en Tom Coronel en AH’s Harry Piekema
Lees ook:Waarom praat die leuke Beer van Arke eigenlijk Engels vragen De Opportunisten
Lees ook:Klanten concurrentie voor l.l gezet in Simpel-spotjes denken de Opportunisten
Lees ook:Overloper Aegon valt slecht bij de Opportunisten
Lees ook:Niet mooi hè, vinden De Opportunisten van Frank Pels ‘Dat zeg ik, Gamma’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.