De Opportunisten over Loden Leeuwen, Tim en Tom Coronel en AH’s Harry Piekema

Wat had je anders gedacht. De Opportunisten is het natuurlijk niet ontgaan dat de Loden Leeuwen weer zijn uitgedeeld. In de strip De Opportunisten van reclame-cartoonist Frank Pels (KLIK erop om te vergroten, waardoor ie goed leesbaar wordt) vallen ze over de ‘prijs’ voor Tim en Tom Coronel voor dat biepspotje van AllSecur en wordt de vertrokken supermarktmanager Harry Piekema ook over de tong. De, in zijn eigen woorden, ‘ietwat baldadige speels-kritische striplog over reclame en media, staat vanaf begin dit jaar exclusief op onze site Reclamewereld, zo heeft Frank Pels besloten. Erg goed nieuws, natuurlijk. De eerste, over de overkill aan reclame van de zorgverzekeraars, is al op de laatste dag van 2014 verschenen. KLIK hier. Pels’ pagina De Opportunisten wordt binnenkort omgedoopt in Luis (van in de Pels, haha) en andersoortige columns, gedichtjes en tekeningen zal bevatten. Frank Pels startte zijn serie De Opportunisten eind 1984 in reclamevakblad Adformatie. En was meteen een succes, want een van de best gelezen pagina’s in het weekblad. Uiteindelijk werd Pels’ strip er alleen online geplaatst, maar dat stopt ook een tijdje terug.

In 2009 werd hij door de branche vereniging van de reclamebureaus, de VEA, benoemd tot ‘Legend’ vanwege zijn bijdragen aan het reclamevak (zie illustratie links, bij de benoeming hoort een beeldje met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman).

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag

Lees ook:Na Lood en Goud moet er nóg een Leeuw komen zeggen De Opportunisten
Lees ook:Waarom praat die leuke Beer van Arke eigenlijk Engels vragen De Opportunisten
Lees ook:Overloper Aegon valt slecht bij de Opportunisten
Lees ook:De Opportunisten van Frank Pels bezoeken ook de Nieuwsjaarsrecepties in de reclame
Lees ook:Niet mooi hè, vinden De Opportunisten van Frank Pels ‘Dat zeg ik, Gamma’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.