De Opportunisten verslikken zich in friet en opa-spotje Aviko

Grrr, van twee jaar geleden, deze slapstick ongein van Aviko. Maar nu weer op de buis gespot: ”Drie vriendenstellen beleven een heerlijke maar hilarische dag op de boerderij en laten zien hoe ambachtelijk en puur Friet van ‘t Huis van Aviko is.” Slogan: ‘Aviko. Elke dag feest aan tafel.‘ De (oude) reacties op YouTube zijn kritisch. Maar De Opportunisten hebben natuurlijk hun geheel eigen kijk op de zaak. Zie bijgaande strip maar van reclame-cartoonist Frank Pels (KLIK erop om te vergroten waardoor-ie goed leesbaar wordt). De Opportunisten is, in Pels’ eigen woorden, een ‘ietwat baldadige, speels-kritische’ striplog over reclame en media die exclusief op deze site Reclamewereld verschijnt. De gepubliceerde strips zijn allemaal te vinden als je helemaal rechts boven op De Opportunisten tikt bij de zoekfunctie. Frank Pels is een Legend van de VEA, de vereniging van reclamebureaus, vanwege zijn verdiensten voor het vak. Zijn eigen weblog De Opportunisten bevat nu columns en gedichtjes in plaats van strips.

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag.

Lees ook:Welke reclame makende BN-er hoort bij welke loterij vragen De Opportunisten zich af
Lees ook:Over die zeehond van de Belastingdienst willen De Opportunisten ook wel wat kwijt
Lees ook:Die man in de beha’s van Mora-spotje & De Opportunisten
Lees ook:Groen en geel ergeren De Opportunisten zich aan dat Qurrent-spotje over die blauwe man
Lees ook:Voedselverspilling-campagne SIRE schiet De Opportunisten in verkeerde keelgat

2 reacties op “De Opportunisten verslikken zich in friet en opa-spotje Aviko

 1. Dolf Hell

  Fraaie Opportunisten.
  Herinneren jullie nog die radiocommercial van Aviko met de zin ‘Oma wat heb je een grote frieten’ ? Oma deelt een tik uit, want die denkt dat kleinzoon het heeft over haar grote borstpartij. De commercial is, meen ik nog bekroond door de ADCN. Had de kunstenaar Ted van Lieshout niet de plot bedacht?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Redactie, Michael

  @Dolf: Dank. Re je vraag, zijn we aan het uitzoeken. Heb ook Frank zelf ernaar gevraagd, maar nog niets van hem vernomen erover.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.