Plussize model Paloma Elsesser in Nike-reclame op Instagram roept gemengde reacties op

We are #nikewomen. Strong alone, unstoppable together. We run, train, and live in style’. Schrijft Nike op Instagram. Bij reclame-uitingen, met een model,  voor hun sport-bh. ”Niets bijzonders zou je denken, maar het model in kwestie: plus size model Paloma Elsesser, deed nogal wat stof opwaaien,” schrijft Daisy Heyer op Metronieuws (KLIK op afbeeldingen om te vergroten). De reacties op het vollere model zijn namelijk nogal gevarieerd. Zo geven sommige Instagrammers aan dat ze graag meer van dit soort foto’s van Nike willen zien. ”Vrouwen met rondingen sporten ook heel hard en iemand zien waarmee ik mij kan identificeren zorgt ervoor dat ik dit account wil volgen”, zegt Connnerleecarey. En Samhatesrunning: ”Ik ben zo blij om te zien dat Nike vrouwen in alle soorten en maten eindelijk omarmt. Heel veel meer van dit alsjeblieft!” Maar zuur is eronvermijdelijk ook, meldt Metronieuws. Omdat Nike helemaal geen bh’s en sportkleding in grote maten produceert. ”Eén cupmaat fabriceren is niet een innovatieve manier om een curvy sport bh-lijn voor vrouwen op de kaart te zetten. We hebben DD+ nodig. Zelfs Victoria’s Secret gaat tot DDD”, zegt Lyndsay Kancher op Twitter. ”Tot het moment dat jullie plus size gaan aanbieden, betekent deze advertentie niets. Grote vrouwen sporten ook!” zegt mahogany_hues op Instagram.

Nike heeft gereageerd op alle commotie rondom de foto met een nogal vage belofte: ”We zijn continu aan het innoveren en werken hard aan onze producten zodat jij de beste atleet wordt. Blijf op de hoogte van wat er nog komt”, zegt het merk op Twitter. Metro’s Heyer: ”Is dit de aankondiging van een plus size lijn voor Nike? We hopen het!”

Lees ook:I’m No Angel-modellen Lane Bryant in reclame aanval op campagne Victoria’s Secret
Lees ook:Borsten gezocht, in alle vormen en maten, door reclamebureau (voor Pink Ribbon)
Lees ook:Nike transformeert sportende vrouwen in serie commercials
Lees ook:Excuses Facebook voor het in de ban doen reclame met plus-sized model Tess Holliday
Lees ook:Nieuwe reclamegezicht van modeshop Lushified gezocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.