Brandstofverbruik hier en daar verminderd dankzij Esso claimt advertentie

De dagen van de tijger die je erbij kreeg in je tank bij Esso zijn al decennialang voorbij. Vandaag een bijzondere -en bijzonder vage- claim in de advertenti e die wij uit de Volkskrant plukten (KLIK erop om te vergroten). Hun ‘Synergy Supreme+’ premiumbrandstoffen helpen het ‘brandstofverbruik te verminderen op alle reizen die ertoe doen’. Tja. Afgebeeld staat een prachtig ogende bergpartij, kan je nagaan wat die benzine voor je doet op de Route du Soleil, toch ook een reis die ertoe doet… Onderaan de advertentie natuurlijk veel kleine lettertjes om e.e.a. te nuanceren. We hebben ze daarom maar even opgetikt. Een hele mondvol om te beginnen: ”Declaims zijn gebaseerd op tests en/of literatuur en zijn relevant voor de prestaties van Esso-benzine en -diesel die bij geselecteerde Esso-tankstations in Nederland worden verkocht, vergeleken met een standaardbrandstof zonder additieven die in Nederland worden verkocht.”  Dan de domper: ”Brandstof- en voortuigprestaties hangen ook af van het soort motor, het rijgedrag en andere factoren.” Meer info op de site van Esso, aldus het bedrijf. Misschien keek ik niet goed, het was nog vroeg vanochtend, maar iets over Synery Supreme+ zag ik er niet op. Wel alles over Synergy benzine en -diesel zonder dat Supreme+ erachter…

Lees ook:Geen nieuwe tijger, wel nieuwe look en ervaring tanken bij Esso meldt reclame
Lees ook:Voortaan tapijten te koop bij benzinepomp (schuld van Mini-diesel)
Lees ook:Gewilde onderbroeken in Diesel Crime Reconstruction
Lees ook:Diesel Island, land of the Stupid, home of the Brave-filmpje
Lees ook:Reclamecampagne Esso en Tchibo teruggetrokken vanwege ‘Nazi-leus’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.