‘Slimmer dan auto’-reclame Sparta e-Speed bikes

Hoofdbescherming verplicht? Mag je wel zo hard gaan? Niet op het fietspad, wel op de rijweg? Rijbewijs AM of een rijbewijs B nodig? En wat zegt de verzekeraar over deze Zoef de Haas-fietsen in geval van ongelukken? Zie deze discussie. Met ‘Slimmer dan auto‘ maakt fietsenfabrikant Sparta vandaag reclame voor hun e-Speed bikes, die ‘met gemak’ 40 tot 45 km per uur halen. Daarin uiteraard niets over beperkingen of wetgeving. Boeiend: de advertentie, geplukt uit Metro, het gratis zusje van De Telegraaf vandaag, staat onder een zo op ‘t eerste gezicht gewoon redactioneel artikel over diezelfde e-Speed bikes van Sparta (KLIK erop om wat te vergroten). Ook weer zonder kritische noten. Het blijkt ook een verkapte reclame-uiting te zijn, al staat er niet ‘Advertorial‘ -advertentie opgemaakt als redactie- boven. Maar Branded content, in samenwerking met Sparta (in de rode balk). Die term snapt de lezer dus nog minder, vermoeden we, maar dat zal dan ook wel de bedoeling zijn van deze vorm van merkreclame .

In de advertentie zelf wordt reclame gemaakt voor de ION E-Speed, de Bosch e-Speed Nuvinci en de Bosch e-Speed van Sparta, maar prijzen worden niet genoemd. In de intro, naast de foto van de man met helm op, is te lezen dat zo’n snelle (snor?)fiets een ‘ideale oplossing’ is voor iedereen die weleens vaker de auto wil laten staan of graag sportief bezig wil zijn. ”De 3 speedbikemodellen die Sparta in haar assortiment heeft hebben allemaal hun eigen kenmerken en één overeenkomst: een snel, goedkoop en sportief alternatief voor de auto. Een slimme keus dus!” En slimme redactionele reclame. Maar zouden er ook lezers zijn die zich eraan storen? Of kan het ze geen fluit schelen, kan ook. Waar is het einde, vraag ik me dan wel af, als reclame niet meer als zodanig goed herkenbaar is. Of hoeft te zijn.

Lees ook:Batavus feliciteert zichzelf met Fiets van het Jaar-prijs voor de Zonar
Lees ook:Veiligheidswaarschuwing bepaalde dames E-bikes van Sparta per advertentie gemeld
Lees ook:Jheronimus ‘Bosch in a Minute’-promo powered by Michael Jackson en de Rabobank
Lees ook:Sparta maakt reclame voor e-bike met middenmotor
Lees ook:Copenhagen Wheel-reclame voor wonderlijke fietshybrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.