Wendy maakt als ‘Southern Belle’ Jan Doets-reclame

Jan Doets WendyLeuk, deze vorm van dagbladreclame van de specialistische reisorganisatie Jan Doets. Als een serie geplaatst in Metro. Deze keer met employee Wendy Genefaas die als ‘Southern Belle‘ reclame maakt voor een deel van Mississippi. ”Voor Amerika fans is de ‘Deep South’ zeker een must vanwege de geschiedenis, sfeer en muziek,” beveelt de Senior Sales-vrouw, al 10 jaar, bij JD America Tours aan. KLIK op de lezenswaardige tekst om wat te vergroten, waardoor nog net leesbaar. Jan Doets is al 33 jaar reisspecialist voor reizen naar Canada en de USA, meldt de advertentie nog.

Lees ook:‘Wervelende’ Nacht van de geschiedenis; thema Arm & Rijk
Lees ook:‘Maand van de Geschiedenis’ in de reclame
Lees ook:Geestige parodie Bob Dylan’s Chrysler-spot over America
Lees ook:Weer Maand van de Geschiedenis meldt advertentie
Lees ook:Joss Stone treedt op als ”Flake girl” in spotje Cadbury’s chocolade

2 reacties op “Wendy maakt als ‘Southern Belle’ Jan Doets-reclame

 1. Redactie, Michael

  De in de reclame-uiting gemelde actie van reisorganisatie Jan Doets met ‘Southern Belle’/werknemer Wendy Genefaas is slecht gevallen bij lezeres Astrid Essed. Op haar site meldt ze een brief naar Jan Doets te hebben geschreven dat het leuke verhaaltje de vroegere misdaden tegen de menselijkheid in dat deel van Amerika gepleegd ‘verheerlijkt’ en dat dit soort reizen geschrapt moeten worden. Dat lezen wij er zeker niet in, maar goed. Op haar site is alles desgewenst te lezen: http://www.astridessed.nl/slavernijsouthern-belle-reclamecampagne-reisbureau-jan-doetsverheerlijking-misdaad-tegen-de-menselijkheidbrief-aan-reisbureau-jan-doets/

    /   Beantwoorden  / 
 2. M. Tanger

  Geachte heer, mevrouw,

  Hierbij willen wij de gelegenheid nemen te reageren op uw artikel, of de verwijzing naar een artikel, waarin u ons bedrijf en onze medewerkster beticht van verheerlijking van misdaden tegen de menselijkheid.

  In de advertentie die wij plaatsten in de Metro hebben wij aandacht willen vestigen op reizen naar de Deep South die wij aanbieden.
  Wij vinden het bijzonder vervelend dat u hier aanstoot aan hebt genomen.
  Wij willen benadrukken dat wij op geen enkele wijze de zeer trieste geschiedenis in dit gebied willen verheerlijken of ook maar de indruk willen wekken deze te bagatelliseren.

  In het artikel is de term “Southern Belle” gebruikt. Deze uitdrukking heeft een positieve maar ook een negatieve connotatie.
  Wij realiseren ons nu dat de term tweezijdig uitgelegd kan worden en het is niet onze bedoeling geweest om iemand hiermee te beledigen of te kwetsen.
  Wij zullen deze uitdrukking in de toekomst niet meer gebruiken.
  Bij onze reizen naar de Deep South adviseren wij al onze reizigers kennis te nemen van de geschiedenis.
  Wij raden iedereen aan om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het National Civil Rights Museum te Memphis.
  Een reis naar de Deep South is een reis waarbij de verschrikkelijke geschiedenis niet genegeerd kan/mag worden en kan zeer educatief werken.

  Wij vertrouwen erop dat u inziet dat Jan Doets America Tours misdaden tegen de menselijkheid geenszins wil verheerlijken.

  In uw artikel richt u uw kritiek op ons bedrijf en onze medewerkster persoonlijk.
  Het artikel in de Metro is een betaalde advertentie door Jan Doets America Tours waarbij onze medewerkster slechts genoemd staat.
  Wij hebben dit artikel inmiddels van onze website verwijderd.
  U heeft recht op uw mening en wij zullen u uw vrijheid van meningsuiting nimmer ontzeggen.
  U speelt uw kritiek echter op een persoonlijke wijze en schaadt hierbij onze medewerkster op persoonlijk vlak.
  Zij is niet verantwoordelijk voor deze uiting.
  U maakt op uw website inbreuk op haar portretrecht en wij sommeren u haar naam en portret per direct te verwijderen uit al uw artikelen.

  Hoogachtend,

  M. Tanger
  Assistent General Manager
  JAN DOETS AMERICA TOURS

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.