Nederlanders geen ‘rentejagers’ meldt advertorial LeasePlan Bank

Spaargeld meestal  bestemd voor de vakantie‘, kopt een artikel vandaag in gratis dagblad Metro, maar ik ga voor een andere. In een wat andere lay-out dan de rest van de berichten. Want een zogenaamde adveLeasePlan advertorialrtorial, een combi van redactie en advertentie, gemaakt in samenwerking met LeasePlan Bank.  McDonald’s ging de bank voor in een serie advertorials in hetzelfde dagblad. De adverteerder hoopt hiermee meer aandacht te trekken dan met een ‘gewone’ advertentie. Niets mis mee, mits de stukjes duidelijk herkenbaar zijn als advertorials, dus reclame, en dat is deze advertentie (in andere kranten wordt het woordje ‘advertorial’ er meestal boven gezet). Deze gaat over sparen, logisch, gezien de activiteiten van de afzender (KLIK op deadvertentie wat te vergroten).

LeasePlan Bank hield een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders tussen de 25 en 65 jaar. Die de bank nu extra goed kennen, haha. Een van de conclusies vermeld in de advertorial: ”De gemiddelde Nederlander spaart voor verschillende dingen, maar weet vaak niet waar hij de hoogste rente kan krijgen.”  Slechts 4 procent van de spaarders in Nederland is een ‘rentejager’; iemand die altijd op zoek is naar de beste rente voor zijn spaargeld. Mannen sparen dus liever voor een auto, vrouwen zetten vaker geld opzij voor woninginrichting. Maar bijna 70 procent van de spaarders zet hun geld opzij voor reizen en vakantie. Vandaar die oorspronkelijke kop in de Metro-advertorial, die wellicht meer de aandacht trekt van de lezers, denken ze. Kan wezen.

LeasePlan Bank maakt van alle spaarders dus graag het liefst rentejagers, die voorts op zoek gaan naar de financiële instelling die de hoogste rente biedt (die al heel lang extreem laag is, en veel verschillen de aangeboden percentages nou ook weer niet; dus ‘rentejagen’ heeft nu wat minder zin, is mijn ervaring). En misschien is die instelling voortaan wel… ;-)

 

Lees ook:Spelen met banken in spaarspotje van Leaseplan Bank
Lees ook:Nieuwe Leaseplan Bank profileert zich als transparant
Lees ook:Tim Knol zingt Ramses Shaffy in ING’s spotje over sparen
Lees ook:SNS, bank van de baby. Sorry, Bank van alle spaarders
Lees ook:WestlandUtrecht in advertentie neergezet als nieuwe bank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

Current ye@r *