De Fyra staat stil en de Fyra rijdt meldt dagblad advertentie

Beetje confusing dit, want de Fyra staat stil. Maar de Fyra rijdt ook. En de Tweede Kamer wil dat er een permanent alternatief komt voor de Fyra Amsterdam-Brussel, die al sinds januari stilstaat. Samen met Belgische collega’s wordt zowel het Nederlandse als het Belgische kabinet opgeroepen om een onderzoek naar zo’n alternatief uit te voeren. Maar dat is de internationale Fyra V250 van €20 miljoen, er is blijkbaar ook een nationale, waarmee vrolijk wordt geadverteerd in onder meer Metro. Door NS Hispeed. De tekst eronder: ”Wat zou u doen met een uur extra per dag? Fyra rijdt onveranderd 2x per uur tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Uw tijdwinst varieert per bestemming. Tussen Amsterdam en Breda reist u bijvoorbeeld 34 minuten sneller. Geniet van de tijdwinst en het comfort voor slechts € 2,30 extra per enkele reis. Ontdek hoeveel tijd het u oplevert. Amsterdam Schiphol Rotterdam Breda.”

Lees ook:Ellende Fyra stopt niet, maar reclame gaat gewoon door
Lees ook:Lospeed rijdt NS Hispeed in 17 (!) minuten van Schiphol naar Amsterdam
Lees ook:Baas Fyra richt zich tot treinreizigers in dagbladavertentie
Lees ook:”Informatief programma” over Schiphol op zender AT5 blijkt reclame
Lees ook:‘Er is waarschijnlijk geen God’ als A4-billboard nabij Schiphol

2 reacties op “De Fyra staat stil en de Fyra rijdt meldt dagblad advertentie

  1. Rob

    De Fyra naar Breda heeft al die tijd gewoon gereden hoor. De Fyra naar Brussel niet. En om die verwarring weg te nemen is denk ik deze campagne opgezet. Blijkbaar niet geheel onterecht dus.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    UPDATE (en @Rob): Hebben ze Reclamewereld gelezen ;-) ? ”De merknaam Fyra verdwijnt voorlopig van het toneel”, meldt dagblad Metro vandaag. ”NS schrapte deze week de naam in een advertentiecampagne voor de hogesnelheidsdienst van Amsterdam naar Breda. Het besluit om te stoppen met de verbinding over de hogesnelheidslijn (hsl) naar België met de V250-treinen van de Italiaanse bouwer AnsaldoBreda, zorgt volgens NS voor verwarring onder reizigers. “De Fyra rijdt nog over de binnenlandse hsl, met veel succes”, reageert woordvoerder Eric Trinthamer. “Onze promotie voor deze snelle treinverbinding naar Breda strookt op dit moment niet met berichtgeving in de media, waarin wordt gezegd dat NS met de Fyra stopt. Dat is niet zo. We passen daarom voorlopig onze advertenties daarom voorlopig aan.”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.