Huh? ’1% om te delen, de rest mag je houden’-advertentie

Van de advertentie vandaag in de wakkere krant worden we niet veel wijzer, dus citeren we maar even de site van de onbekende 1procentclub. Dus: ”De 1%CLUB is de online marktplaats voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten, waar particulieren en bedrijven 1% van hun tijd, kennis en inkomen direct kunnen bijdragen aan een project naar keuze. Bij de 1%CLUB beslis je zélf aan welk project je 1% van jouw tijd, kennis of geld wilt bijdragen.” En, zeggen ze van zichzelf nog even, op z’n WC Eend’s: ”Lekker direct,

betrokken en transparant.” Een intrigerende organisatie, die blijkens de advertentie in De Telegraaf vandaag samenwerkt met mediabureau MEC, dus met mensen die verstand van communicatie moeten hebben (uh, zie hun site maar). Extra jammer dan de 1%club met een zo’n weinig transparante boodschap is gaan advertereren, áls ze adverteren.

[PS]

Lees ook:Marketing naar Maasai-vrouwen gebracht vermeldt VSO-advertentie
Lees ook:Korting van 25% gemeld in ‘lekker weg uitjes’-reclame Hema
Lees ook:Gun je sportvereniging mazzeltje zegt advertentie
Lees ook:Natuur & Milieu kweekt ‘flexitariërs’ met vleesvervangers
Lees ook:VriendenLoterij wil kas van je club spekken meldt reclame

Eén reactie op “Huh? ’1% om te delen, de rest mag je houden’-advertentie

 1. Anna Chojnacka

  Goed dat we je zijn opgevallen Michael!
  Zoals je zelf aangeeft zijn we nog onbekend en daar willen we verandering in brengen. 1%CLUB is een platform dat ontwikkelingsprojecten rechtstreeks koppelt aan mensen, tijd en geld die hieraan bij willen dragen. Een vernieuwend concept wat de grote massa nog niet bereikt heeft. Vandaar dat we ervoor gekozen om allereerst aandacht te krijgen (is gelukt want jij schrijft erover! :) ) en vervolgens uit te leggen wat we doen.

  Mediabureau MEC draagt ook bij op hun eigen manier: met media-aandacht voor 1%CLUB. Meer hierover kun je lezen op http://1procentclub.nl/nieuws/newsdetail/648/mediabureau-mec-viert-10-jarig-bestaan-met-1-club
  Alle uitingen die je voorbij ziet komen van 1%CLUB zijn dus onbetaald. Over de boodschap zijn uiteraard vele meningen mogelijk, dat is het interessante aan de reclamewereld en waarop jouw blog gebaseerd is.

  Neem vooral een kijkje tussen alle projecten op onze website. Laat ons vooral weten wat je van 1%CLUB vindt na deze verkenning!

  Met vriendelijke groet,
  Anna Chojnacka, mede-oprichter 1%CLUB

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.