Commotie over Turks spotje waarin Hitler shampoo aanprijst

Een vermoedelijk als grap bedoelde Turkse commercial voor shampoo zorgt voor veel commotie in dat land. In het spotje is Adolf Hitler te zien, die met brullende stem het merk Biomen aanprijst, meldt vaksite Adformatie, dat Nu.nl citeert. ‘Echte mannen gebruiken Biomen’, is de boodschap. Er is veel kritiek op de reclame, in zowel Turkse dagbladen als internationaal op sociale media. Joodse organisaties hebben het bedrijf, Biomen, dringend gevraagd te stoppen met het uitzenden van de reclame. Aan die oproep

is tot op dit moment echter geen gehoor gegeven. Een woordvoerder van de joodse gemeenschap in Turkije verklaarde in reactie op het filmpje geschokt te zijn. ‘Het is totaal onacceptabel om gebruik te maken van Hitler, het meest sprekende voorbeeld van wreedheid en onbeschaafdheid.’

Lees ook:Communicatienetwerk brengt ook reclame Turkse moskeeën in
Lees ook:Nederland heeft voor goedkopere vlaaien gestemd meldt Hema-reclame
Lees ook:Ultraorthodoxen forceren exit vrouwen in busreclame Jeruzalem
Lees ook:Kinderen met Jodenster in ‘Vergeet dit nooit’-advertentie
Lees ook:Reclame tijdens Grand Prix? RTL lost probleem op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.