NL Energie vergelijkt prijzen met Nuon, Essent en Eneco in reclame-uitingen in de dagbladen

In een hele pagina in de dagbladen vandaag vergelijkt NL Energie geselecteerde jaarlijks gas- en stroomprijzen met die van concurrenten  Nuon, Essent en Eneco en claimt, surprise, surprise, goedkoper te zijn. Klik op advertentie links om ‘m te vergroten. Het gaat om het gebruik van respectievelijk 3.500 kWh plus 1.850 m3 in regio 4. Nederlandse Energie Maatschappij -zoals ze voluit heten- zegt doen natuurlijk, maar wat mij betreft mogen ze de belangrijke kleine lettertjes niet zo doen. En ze groter afdrukken. In de Volkskrant vandaag zijn ze niet te lezen zonder vergrootglas, want een klein formaat krant; in de grotere De Telegraaf amper. Zo worden de nieuwste tarieven vergeleken ”met variabele tarieven voor groene stroom en gas,” staat er. Hoe interpreteren we dat? Ook wijst NL Energie erop dat hun vastrecht ‘hoger’ is. Is het gebruik bij dat bedrijf lager dan het in de advertentie gemelde volume dan is het voordeel beperkter, consumeer je meer ”zal het voordeel juist groter zijn.”

Lees ook:ING PB-reclame vergelijkt ‘niet zo chic’ met concurrentie
Lees ook:Oranjedienstregeling op Koninginnedag als advertentie NS
Lees ook:Wasmiddeloorlog verwacht tussen Ariel en Omo, ook in de reclame
Lees ook:Dirk maakt reclame voor ‘laagste prepaid beltarieven’ van NL
Lees ook:‘Droombruiloft’ met Alain Clark: vandaag winnaars gekozen uit 101 koppels in advertentie SkyRadio

9 reacties op “NL Energie vergelijkt prijzen met Nuon, Essent en Eneco in reclame-uitingen in de dagbladen

 1. petra

  Ik zeg NOOOOOIT DOEN, veel te hoge jaarafrekening gekregen, fout van hun… standen klopten niet. Alles geprobeerd ben nu weer bij Essent, ben nog steeds op geld aan het wachten!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  Toen de olieprijzen zakten moesten we van de NEM voor 3 jarig contract gaan, en nu ze weer stijgen variabel. Niet doen dus.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bromfietsverzekeringen vergelijken

  Niet overstappen naar de NEM. Het is een drama organisatie en slechte service. Eindafrekening was verkeerd gedaan omdat zij verkeerde meterstanden hadden overgenomen. Na een jaar intensief (slecht) contact te hebben, hebben we nog steeds ons geld niet terug.

    /   Beantwoorden  / 
 4. bart

  Het enige wat die snelle jongetjes van de NEM willen, is zo snel mogelijk een zo groot mogelijk klantenbestand opbouwen. Dit Nederlandse klantenbestand willen ze dan binnen afzienbare tijd doorverkopen aan een (buitenlands) bedrijf. Tel uit je winst!

    /   Beantwoorden  / 
  1. pjotr

   Nou ja zeg, dat verwacht je toch niet van een bedrijf! Dat ze zo snel mogelijk een groot klantenbestand willen opbouwen en winst willen maken! Tsss…
   En ik maar denken dat ze het allemaal puur voor de lol, een appel en een ei deden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. jantje

    @pjotr het is niet altijd: meer klanten = meer winst

    Volgens mij is het inderdaad zo dat NL Energie als langertermijn doel niet het leveren van energie heeft, maar de verkoop van haar klantenbestand.
    Gezien de manier van binden: 3 jaar vast en hoge ontbindingskosten.
    Dat betekend dat de kwaliteit van de klant relantie niet de hoogste doel heeft. Klanten blijven i.v.m. kosten, dus zullen ze minder tevreden zijn.

    Concurenten als GreenChoice hebben bijvoorbeeld geen ontbindendingskosten, die klanten zullen dus naar verwachting meer tevreden zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. pjotr

     Ah, mooi. Nou nog zorgen dat mensen dat ingewikkelde (en natuurlijk volstrekt low-interest) verhaal ook snappen, en dan kan het best wat worden.

       /   Beantwoorden  / 
 5. Endo S.

  Reactie geschrapt, wekte sterk de indruk van spamming.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Pascal Verge-Lijk

  Wij van WC eend vergelijken WC eend? Een mooi overzicht van de duurdere leveranciers. Maar de goedkopere die worden voor het gemak weggelaten natuurlijk.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.