Wat Swiss Sense-boxspring kán is bijna niet te geloven

Boeiend, deze advertentie van een opvallende hele pagina over de boxsprings van Swiss Sense in de krant van vandaag. Niet omdat ie zo mooi is, of vanwege de korte, scherpe tekst, maar om wat deze zuiveringsfabriek in je bed wel niet doet. Opvallend: de prijs van de Swiss Sense Life van het Nederlandse(!) bedrijf, uit Uden, ontbreekt in de advertentie, zal wel vele duizenden euro’s zijn. Lees mee, over de Slaapkamer-revolutie: ”Swiss Sense Life doodt ruim 99% van de schimmels, bacteriën, huisstofmijt en virussen in uw slaapkamer!” Het ‘door NASA(!) gecertificeerde’ apparaat, dat ingebouwd is, is door

drie Amerikaanse Universiteiten getest, evenals door TNO. Goedgetest, nemen we maar even aan, haha. Zodat alles werkt wat ze beloven in deze reclame, want daar komt een gewone sterveling natuurlijk nooit achter. Bijna niet te geloven toch deze luchtzuiveraar in bedvorm.

Lees ook:Bericht Reclamewereld over reclame-uiting Swiss Sense 10.000 keer bezocht
Lees ook:‘LX Forty’ is prachtig reclamefilmpje van Swiss Air
Lees ook:NASA maakt soort reclamefilmpje over a.s. landing op Mars
Lees ook:Giga tennisbal verplettert auto bij Roland Garros als reclame K-Swiss
Lees ook:Nieuw spotje Centraal Beheer speelt in op mars lander Phoenix

38 reacties op “Wat Swiss Sense-boxspring kán is bijna niet te geloven

 1. RW Berendsen

  Haha, een fantastische manier om geld uit je portemonnee te kloppen.
  Wat veel beter werkt is elke week even je matras (inclusief hoeslaken om het matras) te stofzuigen. Bed blijft veel langer fris en….. deze tip kost u niks!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Redactie, Michael

  @RW Berendsen: voor goeie en ook nog gratis tips houden we ons natuurlijk altijd aanbevolen! En dat matras ook dan elke maand een tijdje buiten luchten, natuurlijk. Ook gratis en voor niks ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Marco

  @ Berendsen: de technologie is bewezen en toegepast op een aantal gebieden (Google zelf maar even). Of het in de slaapkamer óók optimaal kan functioneren blijft inderdaad een goede vraag, maar voetstoots aannemen dat het onzin is lijkt me wat kort door de bocht.
  En daarbij, mensen die deze bedden kunnen betalen, doen doorgaans het huishouden niet zelf ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. MBoks

   Wat een lullige opmerking! Gewoon hard werken en sparen als je het graag wilt hebben… En over de onzin van het apparaat heb je gelijk. Daarom doe ik het huishouden óók gewoon zélf.

     /   Beantwoorden  / 
 4. @Mike

  Het werkt wel degelijk en zeker op de slaapkamer, wanneer je nu een bed aanschaft krijg je hem erbij, niet een bed van 3 tientjes.;-)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mrjm

  Heb er al eentje thuis, half jaar geleden uit Amerika gekocht. Heb het kastje ook op mijn slaapkamer staan en het helpt echt, de bedoeling is dat je hem overdag aan zet, zodat je s’avonds een frisse slaapkamer hebt. Doordat de lucht zuiverder is’ slaap je gewoon beter. Het is echt geweldig, mijn vrouw heeft heel veel last van allerlei allergieën en sliep altijd heel onrustig maar dankzij dit kastje, heeft ze nergens geen last meer van. Ben gisteren naar een swiss Sense winkel geweest en heb eens geïnformeerd naar de prijs, kost 600€. Heb er zelf 1100 dollar voor betaalt. Was al benieuwd wanneer het nu eindelijk naar hier kwam, echt een revolutie op slaapkamer gebied. Ik raad iedereen die een nieuw bed nodig heeft een swiss Sense life erbij te nemen, het werkt fantastisch!

  Met Vriendelijke Groet,

  Mrjm

    /   Beantwoorden  / 
 6. Christian Gibson

  Mijn eerste reactie: twijfel. Mijn tweede reactie: nog meer twijfel. Het klinkt een beetje als het verkiezingsresultaat in Birma of Wit Rusland. “….. dood 99% van al die kleine ziekteverwekkers enz.”. Misschien is het toch een goed product, maar als je zoiets leest dan moet je twijfelen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Mrjm

  Kost overigens slechts 300€, koopje:)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Thijs

   Mij is verteld dat het kastje los kost €600 voor mensen die het in hun eigen bed thuis ingebouwd willen hebben.
   Heb je al een bed in bestelling staan bij ze dan kun je hem voor een meerprijs van €300 alsnog krijgen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. lene

    aha, tegen mij was gezegd 800 euro los! jaja, zo zie je maar, prijzen worden om je oren geslingerd!

      /   Beantwoorden  / 
 8. lene

  Hmmm, gister bij swiss sense een bed gekocht. We konden voor een meerprijs zo’n apparaat laten inbouwen… hebben we niet gedaan, we wilden niet veel meer betalen dan het bedrag (al duur genoeg!). Een dag later lezen we dus in de krant en op de website dat die apparaten vanaf nu in alle bedden ingebouwd zitten! Reactie van swiss sense: dat was een “zetfout”. Voel me een beetje genaaid!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Thijs

   Ik had zelf ook de dag ervoor een bed bij ze gekocht.

   Ik heb uiteindelijk na veel gekibbel het kastje erbij gekregen voor 150 euro extra ipv de 300 die je eigenlijk bij moest betalen als je je bed al in bestelling had staan.

   Maar ik weet nog niet of ik die betaal. Ik heb namelijk geen handtekening gezet op het factuur waar die 150 euro op staat en ik heb een advertentie waarin staat dat hij er standaard zit ingebouwd.
   Hun beroepen zich op een zetfout maar als je gaat zoeken kom je uit dat dit niet gezien wordt als een zetfout. Het is namelijk best aanmemelijk om te stellen dat deze advertentie kan. een computer vaan €1000 die voor €100 wordt aangeboden, daarvan kun je zeggen dat het een zetfout is. Het is dan ook overduidelijk dat dit niet mogelijk is. Voor deze advertentie geldt dat niet.
   En op de advertentie staat ook week 52 genoemd. Dit houdt in dat 2e kerstdag ook onder deze actie viel ondanks dat het een dag eerder was.

   Rechtelijk gezien zijn ze verplicht om het kastje in te bouwen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. lene

    Ja, wij hadden zelfs het bed een paar dagen NA de advertentie gekocht… Nu is ook aan ons dat bedrag van 150 euro extra voorgelegd. We zijn hier nog niet op ingegaan. En inderdaad, een zetfout is het niet. Want dan zou ik graag willen weten hoe de advertentie er zonder zetfout eruit had moeten zien.
    Maar ja, als we gaan “eisen” dat dat apparaat er gratis ingebouwd moet worden, dan weet ik zeker dat ik niet die kussens en dekbed erbij krijg (onderdeel van de onderhandeling), dus wat is wijsheid…

      /   Beantwoorden  / 
 9. smit

  Wat betreft de testen:
  In de pagina-grootte advertenties staat dat het is getest door de 3 amerikaanse universiteiten en TNO.
  Op de site van swiss sense staat dat het door de 3 amerikaanse universiteiten is gekeurd en effectief bevonden (over de graad van effectiviteit wordt niet gesproken). TNO wordt hier niet vermeld.
  Waarschijnlijk zal de slotconclusie van TNO geen reclame zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Harrie

  Hallo,

  Zou graag willen weten bij welk filiaal je 150 euro hebt betaald.
  Heb zelf ook een bed besteld maar moet er 300 euro bij betalen,
  of ik moet kunnen aantonen waar je ze voor 150 kunt krijgen.
  Dus graag even een berichtje. BVD

  Mvg Harrie

    /   Beantwoorden  / 
 11. Alissa

  Vandaag een Swiss Sense gekocht (een 2900 nog wat), dit apparaat (swiss sense life) er gratis bij gekregen. Eveneens een molton ,hoeslaken en 2 kussens. Ook hebben we de extra lange versie van 220cm genomen die speciaal gemaakt moet worden, normaal zo’n 400 euro extra maar hebben er 200 euro afgepraat. Ook wou ik niet de standaard kleur maar een speciale, extra kosten; 140 euro, maar deze hebben we er eveneens afgepraat. De standaardtopper hebben we niet genomen, wij wouden de Talalai, kost wel wat extra maar lig je ook 10 keer beter. Totale kostenplaatje nu; 4100 euro. Wel in totaal ruim 900 euro korting gekregen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Redactie, Michael

  @Alissa: Wij zijn een site over reclame, niet over bedden, maar laat ons ook even weten, graag, of zo’n giga investering in je/jullie nachtrust de moeite waard is. Ben wel nieuwsgierig. Een beetje reclamemaken is dan dus toegestaan hier ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 13. Harrie

  Hallo,
  Bedankt voor de reactie, maar zou graag weten om welke vestiging dit gaat moet het namelijk kunnen aantonen.
  en kan de vestiging Almelo waar ik het bed vandaan heb er na toe bellen. dan krijg ik hem ook met korting.BVD

  Mvg Harrie

    /   Beantwoorden  / 
 14. BH

  De Sense 5800 gekocht rond de kerstdagen. Adviesprijs was EUR 5400, maar hebben goed kunnen onderhandelen: gratis donsdekbed (90% ganzendons), gratis kussens, gratis split-topper (royal), gratis hoeslakens, gratis moltons, GRATIS SWISS SENSE LIFE kastje en dekbedovertrek en sierkussens tegen korting. Totaalprijs EUR 5200. Prima deal, ik vermeod wel 1500 korting. Zit ook erg veel marge op die bedden, dus laat je niet gek maken. Ze kunnen flink zakken; de concurrentie is groot. Giga investering? Weet je wel hoeveel uren je meer slaapt in je bed dan je rijdt in je auto? Een goede nachtrust zonder zere rug is veel waard. Auto’s zijn in no time afgeschreven, een bed daarentegen…

    /   Beantwoorden  / 
 15. Huub

  De verwachting die gewekt wordt : misschien mogelijk, maar wat te denken van de Ozon-produktie. Daarom ‘s nachts uitzetten, ivm hoofdpijn ? Weet u nog van de laserprinter die bij veelvuldig gebruik in een geventileerde ruimte moeten werken.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Herrie

  Ben ook eens gaan zoeken naar zo’n lucht-ionisator. Die heb je al vanaf eur 69,-!! Daar gaat je korting van €300,-….Leuke manier van misleiding.
  Valt me op dat het Zwitserse kruisje niet meer op de advertenties staat. Weet iemand hoe het zit? Ook een vorm van misleiding??

    /   Beantwoorden  / 
  1. Bert

   Had ik inderdaad niet van Auping verwacht, je kunt beter van eigen kracht uitgaan, duidelijk een vorm van zwakte van Auping.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Bert

   Ik slaap al 1 1/2 jaar heerlijk op een Royal Class 333 van Swiss Sense en heb in jaren niet zo fijn gelegen. Weet je nog die spriraal bodems van Auping…..jaren rugpijn.

   Dus hoe zo marketing-trucs, heerlijke bedden bij Swiss Sense, super service en een eerlijke prijs!!

     /   Beantwoorden  / 
 17. Rosso

  Die Bert lijkt mij een medewerker van Swiss Sense, maar daar kom je natuurlijk nooit achter op zo’n blog. De Consumentenbond was in ieder geval niet zo positief over hun/zijn bedden.

    /   Beantwoorden  / 
 18. John v L

  Prima boxsprings hoor bij Swiss sense, ik slaap al 2 jaar heerlijk
  op een Royal Class 222. Ik zie zo’n anti reclame van Auping inderdaad als een teken van zwakte.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Bas

   Wat toevallig, er werkt ook een John van L. bij Swiss Sense!!

   In het ene bericht slaapt hij al 2 jaar heerlijk op een Royal Class 222 en in het andere bericht al 1 jaar op een Royal Class 444. Deze John van L. is niet objectief en betrouwbaar

     /   Beantwoorden  / 
   1. Christian

    idd, zowieso heeft Swiss Sense de schijn tegen zich. Opeens is deze week hun logo verandert………..

    Als je de combinatie Swiss Sense en klachten googled, geloof ik dat de consumentenbond nog niet zo gek is.

      /   Beantwoorden  / 
 19. Herrie

  Blijft natuurlijk opmerkelijk als een bedrijf van alles suggereert dat een halve waarheid of een hele leugen blijkt te zijn. Dat heet misleiding en heeft niets meer met marketing te maken.
  Vind de reclame van Auping wel van ballen getuigen eerlijk gezegd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Bert

   Beste Herrie,

   Beste Herrie, toepasselijke naam trouwens, ik wil je hierbij laten weten het wel heel kort door de bocht te vinden, om mij te betichten dat ik een medewerker van Swiss Sense zou zijn. Alleen omdat ik je een eerlijk antwoord heb gegeven. Het valt mij wel erg op dat jij nogal begaan bent met het reilen en zeilen van deze onderwerpen. Hierdoor denk ik namelijk zelf dat jij niet in het geheel oprecht en onafhankelijk bent.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Herrie

    @ Bert,

    Ik beticht je nergens van. Ik neem aan dat je stekelige antwoord bedoeld is voor Rosso. Laten we de discussie proberen zuiver te houden. Modder gooien kan altijd nog of iemands oprechtheid in twijfel te trekken. Dacht overigens dat dit een forum was over reclame ipv slaapervaringen die er niet toe doen.

      /   Beantwoorden  / 
 20. robbie V

  Ik slaap al 1 jaar op een royal class 444 echt supper.
  Heb sins kort een swiss sense life box EN JA HET WERKT ECHT.
  Dus toch een teken van zwakte van auping je heb toch gelijk
  john v L

    /   Beantwoorden  / 
 21. Larsje

  En ik slaap al ruim vier jaar op een bed met matras van IKEA voor samen minder dan €400 en ik slaap er prima op (al weet ik natuurlijk niet wat ik mis ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 22. Redactie, Michael

  @Herrie: Re ‘Dacht overigens dat dit een forum was over reclame ipv slaapervaringen die er niet toe doen‘ … Je heb op zich natuurlijk gelijk, maar de vraag die aan de orde is is of sommige beddenfabrikanten via opvallende/slimme/foute reclame de consument om de tuin leiden door meer te beloven dan ze kunnen bieden. Dus…

    /   Beantwoorden  / 
 23. Redactie, Michael

  UPDATE: ‘Sense 2900 als minste getest… maar wel voldoende!’ Dat zinnetje staat in een advertentie vandaag en gisteren in enkele dagbladen. Afzender: Swiss Sense, dat primair reclame maakt voor een 20% introductiekorting op haar electrisch verstelbare Royal Class 201 die nu €3220 kost. In de advertentie zeggen de mensen achter Swiss Sense te zijn verrast door het testresultaat van de Consumentenbond van november 2010 van hun 2900. ”Wij staan voor 100% achter onze producten. Maar we zijn nooit te oud om te leren en blijven dag en nacht sreven naar 100% klanttevredenheid.” Met een siteadres erbij http://www.swisssense.nl/dagennachtbezig

    /   Beantwoorden  / 
 24. john

  hoeveel stroom verbruik je bij zoiets

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.