Peugeot 107-reclame: ‘Te veel voordeel voor advertentie’

Lekker opvallende advertentie in de krant van vandaag van Peugeot, dat met een prijsactie voor de 107 komt (en de mensen kijken bijna alleen maar naar prijzen dezer dagen, dus naar koopjes). De advertentie springt eruit vanwege de gekozen vorm en schreeuwerige -nieuws, nieuws!- aanpak. Zo lijkt het een beetje op redactie, maar De Telegraaf zette er keurig ‘Advertentie‘ boven. V.a. €6.995,- is het aanbod, wat goedkoop is, maar ook de condities zijn niet te versmaden (en goed leesbaar hieronder). ”Te veel voordeel voor een advertentie” zegt Peugeot zelf erover, en bedde de advertentie in in een quasi-redactionele pagina, met bericht als ”Terugkeer van de strakke zwembroek” en ”Gevlekte sprot terug in Nederland.” Maar ook het ”nieuwtje” dat regisseur Joris Dommelsch ”opnieuw Oscar-nominaties heeft gekregen” is kennelijk een geintje voor intern gebruik (er bestaat namelijk wel een commercials regisseur die Joris Dommels heet).

Lees ook:Hollywood filmster aapje Chrystal helpt met spannend 308 GTi-spotje Peugeot
Lees ook:Snel moet sexy worden (?) in rare printuiting voor Peugeot 207GTI
Lees ook:‘Leesbril voor uw gehoor’-reclame Schoonenberg
Lees ook:Zijn moeder is een scooter. Zijn vader is een auto. De Peugeot BB1
Lees ook:Pinokkio-robot beleeft plezier aan rit in Peugeot 208

5 reacties op “Peugeot 107-reclame: ‘Te veel voordeel voor advertentie’

 1. R.Smit

  Mijne Dames/Heren;

  Deze advertentie is volkomen misleidend en ik overweeg ook een klacht hierover in te gaan dienen. Nergens staat in de advertentie dat je dan ook een oude auto van voor 1995 moet inleveren. Dit werd mij medegedeeld door mijn locale dealer.Deze voorwaarde is zelfs niet in de z.g. kleine lettertjes te lezen. Gaarne reactie(s).

    /   Beantwoorden  / 
 2. niles

  Tja, of uw locale dealer heeft het mis, en dan zou ik die klacht bij hém overwegen in te dienen… Dat kan het natuurlijk ook zijn, R. Smit!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mildred

  Volgens mij staat er wel in de kleine lettertjes iets over “Vraag naar de voorwaarden…”

    /   Beantwoorden  / 
 4. alice

  Weet iemand wie deze advertentie/campagne heeft ontworpen?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.