Obama, Poetin, Clinton, Berlusconi maken reclame voor Koninginnedag

De nieuwe campagne van I amsterdam is losgebarsten en haalde zaterdag meteen de voorpagina van de Amstedamse krant Het Parool. Er is heftig gefotoshopt met beelden van wereldleiders als Barack Obama, Vladimir Poetin, Hillary Clinton, Silvio Berlusconi en Nicolas Sarkozy. Obama en geheelonthouder Poetin dragen de tekst Kiss me I’m drunk op hun t-shirts. Ze trekken aandacht voor Koninginnedag op 30 april, ”Best Party in the Worl d.” De serie lijkt mede bedoeld om buitenlandse protesten uit te lokken; benieuwd of dat ook lukt. ”Ons reclamebureau verzekert ons dat het goed zit met de beeldrechten,  zolang we hiermee niet actief naar het buitenland gaan,” zegt Geerte Udo van Amsterdam Partners in Het Parool (het reclamebureau is BeyenMeyer). Terwijl buitenlandse toeristen naar Amsterdam gelokt moeten worden? Karel Beyen van het bureau: ”Het is een grap. We hebben het niet opgezet om er een relletje van te maken.”

Lees ook:Voor Poetin: ‘dagje mensenrechtenvrij’ in Amsterdam
Lees ook:Oranjewoud wordt Antea Group meldt advertentie. Waarom?
Lees ook:NS weigert Wilders/Poetin-zoen reclame Jonge Socialisten PvdA ‘voor’ Oekraïne, GVB A’dam plaatst
Lees ook:Gastrol Ben Saunders in nieuwe commercial KFC
Lees ook:Nieuwe Amsterdam City Card in de buitenreclame

3 reacties op “Obama, Poetin, Clinton, Berlusconi maken reclame voor Koninginnedag

 1. Redactie, Michael

  De Franse ambassade heeft geprotesteerd tegen de campagneposters van I Amsterdam waarop president Sarkozy in een innige omhelzing met zijn Italiaanse collega Berlusconi staat afgebeeld.
  De ambassade eist dat de campagne per direct wordt stopgezet, meldt De Telegraaf. De poster zou de waardigheid van Sarkozy aantasten. Amsterdam Partners, verantwoordelijk voor de poster, laat weten ‘niet onder de indruk’ te zijn van de reactie van de ambassade. Het bedrijf is niet van plan de posters te verwijderen. Op de gefotoshopte poster is de Franse president te zien in een innige omhelsing met de Italiaanse premier Berlusconi.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Willem

  Het klopt wel van dat bewust hebben willen provoceren, het Parool zei dat de affiches met Putin en Obama zijn teruggetrokken (Putin drinkt dus niet en wordt als dronkelap afgebeeld). Benieuwd of die met Sarkozy en Berlusconi blijven hangen en met de zogenaamd schaars geklede Hillary Clinton.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sjon Dip

  Met alle respect: makkelijk scoren wel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.