Jan Klaassen en Katrijn in commercial Stadsarchief Amsterdam

Jan Klaassen en Katrijn, hebben die echt bestaan? Vraagt de als straatartiest begonnen acteur Hakim Traïda in een van de korte nieuwe spotjes van het net geopende Stadsarchief Amsterdam. ''De campagne probeert de geschiedenis van de stad dichterbij te brengen door verhalen over de stad op te diepen die niet bij iedereen bekend zullen zijn en die ook niet noodzakelijk waar hoeven te zien'', schrijft vakblad Adformatie. Ook burgemeester Job Cohen (!) en Stadsarchiefdirecteur Jan Boomgaard treden op in de leuke campagne, die ook op posters te zien is (bureau Skipintro). Op naar het Stadsarchief dus (of naar Wikipedia).

Lees ook:De 100 mooiste reclame-affiches van 145 jaar Bijenkorf te zien in Stadsarchief Amsterdam
Lees ook:Actie in Batman-city in Amerikaanse commercial Domino’s Pizza
Lees ook:Brits reclamebureau ronselt ideeën via The Lab-log
Lees ook:Havaianas The Original Since 1962 met leuke oude affiches en spotje
Lees ook:Lancering antiterrorismecampagne in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.