Blijdorp boos: Bokito-reclame van Beekse Bergen ‘stijlloos’ genoemd

Ai, wat een gratis reclame voor Beekse Bergen nu weer, en ik doe er ook weer aan mee. Diergaarde Blijdorp is boos over een -niet eens erg grappige- reclamestunt van safaripark Beekse Bergen waarin gorilla Bokito de hoofd- rol speelt. Posters met de tekst Hé, laat mij effe met rust ja!, verwijzend naar de uitbraak van de gorilla, zijn volgens de dierentuin behoorlijk 'stijlloos'. En, let op, in strijd met afspraken -uh, ongeschreven code- die de dierentuinen onderling kennelijk hebben om niet naar elkaar te verwijzen in reclame-uitingen. Aldus meldt het AD vandaag. Het steekt Blijdorp-baas Ton Dorresteijn dat het Hilvarenbeekse safari- park wil meeliften op de gekte na de uitbraak

van de zilverrug op 18 mei. Met ruim 550 posters die overal in Brabant zijn opgehangen, wil het park de avondsafari's promoten. ,,Zo'n actie is weinig collegiaal en getuigt van weinig stijl,'' zegt Dorresteijn. ,,Het is een serieus onderwerp en er zijn slachtoffers gevallen. Daarvan willen profiteren is niet bepaald chic. Bovendien is het een ongeschreven code onder dierentuinen om niet naar elkaar te verwijzen in reclames.''

Volgens Beekse Bergen past de poster 'prima' in de stijl van het safaripark. ,,We willen prikkelen, dat is altijd het uitgangspunt,'' aldus woordvoerder Maurice Nieuwland in het AD. ,,We hadden de inzet van een gorilla op de posters al voor ogen. Dat het nu samenvalt met de eerdere uitbraak van Bokito, is een bijkomstigheid. Het speelt ons in de kaart, dat kunnen we best toegeven.''

 

Lees ook:Gratis kaartjes pretparken in de reclame bij … Wijnvoordeel.nl
Lees ook:Gouden Loeki-nominaties juli: Gamma’s Klushondje, Bingo en Beekse Bergen
Lees ook:Goedkoop dagje dierentuin in de reclame bij Hema
Lees ook:Gevangenis uitbraak! (spotje voor Panasonic Blu Ray Disc Recorder)
Lees ook:Kruidvat kondigt ‘Pretparken Première’ aan in advertentie

3 reacties op “Blijdorp boos: Bokito-reclame van Beekse Bergen ‘stijlloos’ genoemd

  1. Wendy

    Ik vraag me al enige tijd af of deze reclameposters van de Beekse Bergen eigenlijk uberhaupt mensen aanspreken. Persoonlijk vind ik ze heel irritant en het lijkt ook niet te passen bij een imago van een zoo. Altijd maar die gemene bekken van dieren en dan een domme tekst erboven, terwijl het juist een heel mooi park is dat ruimte en natuurlijke omgeving van de dieren zo respecteert. Dat zou misschien een beter uitgangspunt zijn voor de reclamecampagnes?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    lol, die is … speciaal ;-) Wel 10x origineler en best wel grappig eigenlijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.