‘Roken dodelijker dan Obama’ meldt Russische reclame tegen het roken

Roken doodt meer mensen dan Obama‘, staat boven de foto van de Amerikaanse president, met een sigaret in zijn mond. Op een buitenreclam e-uiting in Moscou, de wereld in getwitterd door Olga Kuzmina., en geretweet door Derk Sauer vanuit de Russische hoofdstad (KLIK erop om wat te vergroten). In de anti-rook campagne meldt ook nog weinig fijntjes: ‘Hoewel hij veel mensen vermoordt’. En onder de foto volgt nog eens de reclame-slogan: ‘Rook niet. Lijk niet op Obama.’ De haat naar het Westen, en in het bijzonder de VS, is groot in Rusland, merkt Metro op op de site. Volgens de grote leider Poetin is de VS een gevaar voor de nationale veiligheidvan Rusland. Vorig jaar bleek volgens RTL Nieuws uit een peiling dat 73 procent van de Russen een negatieve houding heeft ten opzichte van de VS. ‘De advertentie zou dus wel eens een schot in de roos kunnen zijn en veel Russen van het roken af kunnen helpen,’ denkt de Metro-redacteur. Rookt Barack Obama in het echt ook nog steeds, zo nu en dan? Begin juni vorig jaar werd in de Amerikaanse pers gespeculeerd van wel, want leek een pakje sigs in zijn handen te hebben op een foto. ‘Nee, niet waar,’ reageerde het Witte Huis. Lees de speculaties op The Hill.

 

Lees ook:Govert de Roos wil zich meer richten op reclamefotografie
Lees ook:Russische Gazprom genoemd als sponsor/koper voetbalclub AZ
Lees ook:Presidentskandidaat Obama voert nu ook campagne via iPhone
Lees ook:Obama overweegt tijdens de Olympische Spelen met spots te komen
Lees ook:Barack Obama in relletje om reclame voor ‘schone kolen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.