DWDD Pop Up Museum over ‘verborgen kunstwerken’ is er weer meldt buitenreclame

Wegens groot succes‘ zeggen ze. Het Allard Pierson Museum in Amsterdam heeft vrijdag j.l. voor de tweede keer zijn deuren geopend voor het DW DD Pop-Up Museum. Dat is beter nieuws dan de ellende met het mislukte DWDD Pop-Up Restaurant. Tot en met 22 mei is het DWDD Pop Up Museum nog te zien, meldt bijgaande buitenreclame-uiting. Als belangrijkste sponsors worden op de affiche genoemd BankGiroLoterij, VSB Fonds, NWO, Vara, Allard Pierson Museum en Amsterdams Universiteitsfonds. Het tv-programma heeft met een aantal van haar vaste gasten negen zalen ingericht met werk uit de depots van elf Nederlandse musea, aldus de site van het Allard Pierson Museum. Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken. ‘De negengastconservatoren zijn ieder aan een museum gekoppeld om in de kelders op zoek te gaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator heeft samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en smaak van de gastconservator is ingericht’.

De gastconservatoren en musea zijn:

1 Wim T. Schippers – Universiteitsmuseum Groningen
2 Sander van de Pavert – Mauritshuis
3 Paul de Leeuw – Museum Boijmans van Beuningen
4 Beatrice de Graaf – Nationaal Militair Museum, Nationaal Archief
5 Daan Roosegaarde – Het Scheepvaartmuseum
6 Robbert Dijkgraaf – Teylers museum en Museum Boerhaave
7 Paulien Cornelisse – Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum
8 Sywert Van Lienden – Bonnefantenmuseum
9 Carice van Houten – Kröller-Müller Museum

Het Allard Pierson Museum bestaat al sinds 1934 en is als archeologie museum onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, en is sinds 1976 gehuisvest in het voormalige hoofdgebouw van De Nederlandsche Bank aan de Oude Turfmarkt.

Lees ook:Geen vakantie naar Egypte? Dan maar naar tentoonstelling
Lees ook:Sex sells kunst bij Amsterdamse MuseumNacht 1/11
Lees ook:Vieze man in advertentie voor nieuwe Museummaanden
Lees ook:Lichte zeden X Red Light District-reclamefilmpje Van Gogh Museum
Lees ook:Het Nederlandse The Big Internet Museum opent ‘deuren’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.