Site voor vreemdgangers provoceert SGP in reclame-uiting

Prachtig. Eerder deze week besteedden we al aandacht aan een grappig spotje voor Ashley Madison, ‘one of the best casual dating sites.’ Mooie term voor wat wij een overspel-site of site voor vreemdgangers noemen. De Yanks zijn nu actief in Nederland met de provocerende kreet Life is Short. Have an Affair. We zeiden al tegen de protesterende SGP’rs dat ze hun borst nat konden maken. Ze willen reclame van overspel-sites als deze verbieden. Nog eerder dan ik verwachtte slaat Ashley Madison toe als nieuwkomer in deze kennelijke groeimarkt – en grappig ook. Met een loei groot billboard op een druk punt in Amsterdam: nabij de ring en het kruispunt Europaboulevard/ de Boelelaan. ‘Beste SGP, binnenkort hebben we meer leden dan jullie!‘ Au.Op de Amerikaanse overspelsite kunnen mensen met een partner terecht voor een geheim seksueel uitstapje. ”Het is stoken in een goed huwelijk en kinderen worden er de dupe van,” denkt men binnen de politieke partij SGP. Deze zal na het reces nogmaals aandacht vragen voor dit soort sites. Meldt het RD.

In juni dienden de SGP-jongeren al een klacht in tegen een soortgelijke site, Second Love. Die klacht werd afgewezen [check UPDATE hieronder] door de Reclame Code Commissie. De SGP vindt dat er grenzen zijn aan de vrijheid van meningsuiting. ”Andere partijen hebben ook hun bedenkingen, maar kijken de andere kant op.”

Lees ook:Overspel site Ashley Madison op weg naar Nederland (spot)
Lees ook:SGP wil reclame campagne tegen overspel betalen met crowdfunding meldt Van der Staaij
Lees ook:Ook vreemdgangers site SecondLove plaagt SGP in reclame
Lees ook:SP weigert nee/ja-sticker te respecteren meldt Reclame Code Commissie
Lees ook:Geestige internetcampagne voor Belgische PS-partij via fake site

16 reacties op “Site voor vreemdgangers provoceert SGP in reclame-uiting

 1. Arjan

  Meer leden zal waar zijn, maar of deze overspelstimuleeerders ook na 97 jaar zullen bestaan is een andere vraag. Het nieuwtje bij zulke dingen is er doorgaans snel af. En wees eerlijk, wie zit er nu echt op de sores van een kapot huwelijk/relatie te wachten. Misschien al die echtscheidingsbemiddelingsbureaus? Zou me niets verbazen als die onder 1 hoedje spelen met Ashley Madison. De 1 z’n dood is de ander z’n brood.

    /   Beantwoorden  / 
 2. SGP'er van de Veluwe

  Dit soort sites leiden tot de definitieve afbraak van Nederland. Ze hebben niets goed in de zin, en moeten daarom keihard aangepakt worden voordat we echt afdalen tot een anarchie.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Marty

  Deze website brengt iig minder schade toe dan al die pastoors die met hun handen niet van minderjarige jongetjes af kunnen blijven en die een hand boven het hoofd wordt gehouden door de kerk..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johannes

   Dat gaat vooral over de katholieke kerk, vriend. De SGP is protestants.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jaap

    @Johannes: ben je zo hypocriet (of hoe anders ook om te benoemen) dat je gelooft dat dit onder SGP’ers of andere christ. nominaties (waartoe ik me reken) niet gebeurt? Steek de hand in eigen boezem vriend!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Arjan

   Marty,

   appels moet je niet met peren vergelijken….Trouwens helemaal met je eens dat msbruik nooit goedgepraat mag worden. In de bijbel die al de gelovigen behoren te lezen m.i. staat nergens een aanwijzing die misbruik stimuleert/goedpraat. SGP is trouwens een gereformeerde partij die geen pastoors zal hebben binnen haar partij.Wel een Bisschop…;)

     /   Beantwoorden  / 
 4. Ruud

  Marty je bent erg slecht geïnformeerd. De gereformeerde gemeente heeft geen pastoors.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Martijn Elewits

   Pastoors… dominees… predikanten… evangelisten… Noem ze hoe je wilt. Marty bedoelt zo’n man in een kerk die met een bijbel loopt te zwaaien. En die hebben ze bij de gereformeerde gemeente volop: eentje die op hele noten zingt en met zwarte sokken aan donderpreken geeft. Vertel mij wat. :-)

     /   Beantwoorden  / 
 5. David

  Jammer hoor, dat jullie van reclamewereld.blog.nl dit ‘prachtig’ vinden. Dit soort sites geven m.i. precies aan waar het fout gaat in dit land. Ja is geen ja meer, nee geen nee, beloofd is niet langer beloofd. Men doet waar hij of zij zin in heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Redactie, Michael

  @David: Deze site gaat over reclame, en als reclame vond ik die uiting prachtig, want zo grappig. Of dat soort bemiddelingsorganisaties moeten worden toegestaan in NL is niet iets waar ik mij tegenaan bemoei. Kennelijk wel, dus mogen ze ook adverteren. En dat is niet op een kwetsende manier gedaan.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Redactie, Michael

  UPDATE: De Reclame Code Commissie neemt de klacht van de SGP-jongeren tegen een reclamespot van datingsite Second Love toch in behandeling. De jongerenorganisatie diende in juni een klacht in omdat Second Love, waarop mensen met een relatie iemand kunnen vinden om mee vreemd te gaan, „doelbewust stookt in goede huwelijken.” Aldus meldt het RD/Reformatorisch Dagblad vandaag. http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/toch_uitspraak_over_website_second_love_1_758585

  SGP-jongeren vindt de radiocommercial van Second Love „in strijd met het fatsoen en met de wet.” Ook draagt de reclame bij „aan een verzwakking” van maatschappelijke banden. „Deze site roept mensen die getrouwd zijn op om de vaste partner te bedriegen door vreemd te gaan.”

  In eerste instantie wees de commissie de klacht af, maar na een beroep hiertegen door SGP-jongeren besloot ze de klacht alsnog te behandelen. Die behandeling is vandaag. De uitspraak volgt normaal gesproken binnen zes weken.

  SGP-leider Van der Staaij stelde eerder met de Christen­Unie al Kamervragen over de site, die volgens hem „een bom legt onder relaties.” Volgens de partijen zou de publieke omroep niet gebruikt mogen worden om hier reclame voor te maken.

  Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) stelde echter dat de overheid geen oordeel heeft over reclame-uitingen en benadrukte dat burgers die een klacht hebben over een reclame-uiting terechtkunnen bij de Reclame Code Commissie.

    /   Beantwoorden  / 
 8. E

  “Wij mensen zijn – over het algemeen – monogaam. En dat is best ongewoon in het dierenrijk. Vandaar dat wetenschappers zich al jaren afvragen hoe monogamie ooit ontstaan is. En nu denken ze een antwoord gevonden te hebben op die vraag. Het heeft alles te maken met de gevaren die kinderen omringen.”

  Bron: http://www.scientias.nl/kindermoord-de-drijvende-kracht-achter-monogamie/90420

  Daar komt bij dat wij hier in NL toch over het algemeen vóór het Homo Huwelijk zijn. Maar meerdere vrouwen is dan weer een taboe.

  In Arabische landen is dat weer 180 graden gedraaid. Daar zijn meerdere vrouwen weer toegestaan en homo’s een ‘dood’zonde…

  Zie ook: http://i.imgur.com/2bQleUP.png

  Tja SPG, waarom moet jullie mening opgedrongen worden aan de rest van Nederland?

  “in strijd met het fatsoen en met de wet.”
  * een wet uit het jaar nul?
  * fatsoen, van wie?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Martin

   E, fatsoen, van wie? Het antwoord is: Aan de gehele mensheid en bovenal aan God de Vader. En trouwens, uw SPG is onze SGP. En de wet is de wet van God, die dient men te gehoorzamen, en die wet heet De Tien Geboden. Geen menselijke wet maar een Goddelijke wet, niet uit het jaar nul, nu nog heel actueel. Daar staat ook in dat je niet mag stelen en doden, niet echtbreken en dat mag nu, heden ten dagen nog niet!! Maar helaas hebben de rechters hieraan de handen vol.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Peter M.

  Dat van pastoors zie je verkeerd @marty. De SGP is die partij die homo’s veroordeelt, uitstoot, kinderen veroordeelt tot een rolstoel omdat ze niet ingeënt mogen worden tegen Polio, nu weer de gezondheid van mensen in gevaar brengt omdat ze Mazelen niet willen voorkomen. Die vrouwen ketent aan het aanrecht en nog meer van dat hoogstaand moreel optreden.

    /   Beantwoorden  / 
 10. jens

  Moet niets van de SGP of welke religie dan ook hebben, maar ik geef ze dit keer wel groot gelijk.
  Het is gewoon walgelijk, dat vreemdgaan aangemoedigd wordt. En wie anders dan de Amerikanen hebben weer een manier gevonden om geld te verdienen. De hele wereld lijkt wel alleen maar om waardeloos papiergeld te draaien.
  Ik kom ze regelmatig tegen hoor vreemdgangers,(Eindhoven – Tilburg)langs de snelweg,afgelegen(paar km voor v/d Valk) parallelbaan staan regelmatig 2 auto’s met vrijende personen in.
  Zo afgelegen ga je alleen maar staan als je iets te verbergen hebt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.